hren
 

NA MALAČKOJ I RADOŠIĆU
Ovog Uskrsnog ponedjeljka u crkvi Sv. Jure u Radošiću, održana je misa zadušnica  za poginule hrvatske branitelje te  sve žrtve koje su stradale tijekom  Drugog svjetskog rata i poraća, među njima i žrtve koje svoje posljednje počivalište imaju u Kevinoj jami.

Svetu misu predvodio je duhovnik u franjevačkom klerikatu u Splitu fra Bože Vuleta, u koncelebraciji s župnikom Lećevice fra Dušanom Džimbegom i župnikom župe Radun, Matom Škaričićem.
Nakon mise u župnoj crkvi, na Kevinoj jami svećenici su predvodili molitvu i odrješenje za sve nevine žrtve iz Drugog svjetskog rata i poraća.
Prije same mise, fra Dušan Džimbeg i sudionici događanja, izmolili su molitvu i odrješenje  za sve poginule branitelje Kaštela i Kaštelanske zagore na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na Malačkoj.

Ovom događanju nazočio je dogradonačelnik Kaštela Zoran Bonacin, predstavnici  pojedinih kaštelanskih političkih stranaka i udruga, a u molitvama i misnom slavlju pjesmom su sudjelovali članovi klape Sv. Juraj – HRM.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij