KRIŽNI PUT KROZ KAŠTELA
Mnogobrojni vjernici u srijedu navečer prošli su  put od Rudina, Resnika i Raduna do Kaštel Sućurca, na ovogodišnjem Križnom putu grada Kaštela, koje su organizirale laičke udruge i molitvene zajednice Kaštelanskog dekanata.

Uz zajedničku molitvu i pjesmu, koju su predvodili don Darijo Čorić i don Mate Škaričić, Kaštelani, posebno mladi iz kaštelanskih župa i ove su godine prešli desetak kilometara obalom te dijelom stare kaštelanske ceste, spominjući se Isusove muke.
Na ovom Križnom putu posjetili su sve kaštelanske župe, a u crkvama i postajama molili molitve Križnog puta.

Veći dio sudionika prešao je cijeli put prateći Križ, dok je manji dio vjernika u Križnom putu sudjelovao u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima.

- Djeca i ja krenuli smo iz Raduna, pomalo smo umorni, ali se nadamo kako ćemo izdržati i uspjeti zaključiti sudjelovanje na cilju Križnog puta u Sućurcu – kazala nam je na pola prijeđenog puta, jedna od sudionica, Marija iz Kaštel Kambelovca.

- Svake godine ja i mlađi članovi obitelji sudjelujemo na ovom Križnom putu, krenuli smo s Resnika i bilo je pomalo naporno, no bila nam je ovo prigoda da iskoristimo vrijeme za molitvu te preispitivanje svoje vjere i svojih djela – komentirao je, nakon nešto manje od pet sati, koliko je trebalo za prijeći put,  Igor iz Kaštel Novog.

Dobro vrijeme ove je godine poslužilo sudionike, a svi su izrazili nadu kako će u slijedećim godinama broj onih koji će sudjelovati u ovom značajnom vjerskom događanju, biti i daleko veći.

Foto: Ivana Topić i Ante Majić (PGK)


KOMENTARI: