PARTNERI PREUZELI DIO RADOVA
Iako tvrtka Viadukt ima cijeli niz problema u poslovanju, od blokiranih računa, raskidanja ugovora  o izgradnji čiovskog mosta i drugih, ti problemi neće utjecati na dinamiku radova na rekonstrukciji i dogradnji Zračne luke Split u Kaštelima, gdje je ta tvrtka jedan od izabranih ponuditelja za izvođenje radova.

To nam je potvrdio Pero Bilas, pomoćnik direktora Zračne luke.
- Dinamika radova na rekonstrukciji i dogradnji putničkog terminala je u skladu s planiranim. Tvrtka Viadukt je i dalje član zajednice ponuditelja koja izvodi radove. Zbog poznatih problema u poslovanju tvrtke Viadukt, ostali članovi zajednice ponuditelja, sukladno obvezi solidarne odgovornosti preuzeli su dio radova koje je trebala izvesti tvrtka Viadukt. Zbog svega navedenog ne očekujemo nikakve promjene u dinamici  radova – zaključio je Bilas.

Da podsjetimo,  rekonstrukcija i dogradnja novog putničkog terminala u zračnoj luci u Kašteli,a započela je prije nekoliko mjeseci i radi se o najvećoj investiciji Zračne luke u njenoj povijesti.

Projektom će se obnoviti stari putnički terminal te izgraditi i novi s dodatnih 35 tisuća metara četvornih prostora. Uredit će se dodatan parking prostor za 900 automobila i pedesetak autobusa, uredit će se okolne prometnice, servisi te izgraditi pješački most preko stare kaštelanske ceste.
Rok za izvođenje radova, koje Zračna luka financira vlastitim sredstvima te kreditom razvojne banke je srpanj 2019. godine.
Vrijednost radova, koje su nakon jednog poništenog natječaja, dobile tvrtke Kamgrad, Viadukt  te KFK Tehnika, iznosi oko 350 milijuna kuna bez PDV-a.


KOMENTARI: