JEDINSTVEN U SVIJETU
Kako su nas informirali pojedini stanovnici Kaštel Štafilića, ovo mjesto bogatije je za jedan zanimljiv i jedinstven spomenik, kojem je cilj sve podsjetiti na različite ideologije, ali i sposobnost hrvatskog čovjeka.

- Netko je u betonu na rivi ostavio tragove stopala, ucrtan srp i čekić te slovo U. Kako je većina takve ikonografije neprimjerena ovom mjestu, nadležni su je odlučili ukloniti pa je nekoliko dana tu bila razvučena žuta traka, kao znak da se obavljaju radovi. I radovi su se obavljali i obavili, traka je uklonjena, a mi smo ostali zatečeni.  Radnici su utore i rupe samo popunili betonom i kad se beton osušio navedene oznake su daleko uočljivije i vidljivije nego prije.  Ne znamo što se htjelo postići, naprosto nam nije jasno. Koliko su na kraju iznosila sredstva namijenjena tom popravku, možda 30 kuna materijala? Mi se sad zabavljamo odgonetnuti „što je pjesnik htio reći“ ovim znakovima pa smo zaključili da stope iz prapovijesne pećine vode ravno u određene ideologije  – govore  s velikom dozom sarkazma Štafilićani, pokazujući nam svoj novi „spomenik ideologijama i radu nadležnih“

Kako su u šali kazali, s obzirom na poznatu ulicu šahti i ovaj novi spomenik, možda stvarno Štafilić postane turistička destinacija s nigdje drugdje viđenim zanimljivostima, što bi opravdalo činjenicu da je njihovo mjesto, prema kategorizaciji, u rangu s puno poznatijim turističkim mjestima.


KOMENTARI: