Sukladno aktivnostima mreže prometnih policija država Europske unije, osnovane s ciljem podizanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, odnosno smanjenja broja poginulih i ozlijeđenih osoba na prometnicama zemalja Europske unije, tijekom 2017. godine na prometnicama zemalja EU, pa tako i u Republici Hrvatskoj, provoditi će se ciljane akcije vezane uz sigurnost prometa na cestama.

Tako će se od 17. do 23. travnja 2017. provoditi ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila.

Prilikom provođenja nadzora brzine na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske, policijski službenici će pored preventivnih aktivnosti, poduzimati i potrebne radnje sukladno zakonskim ovlastima, u odnosu na počinitelje prekršaja i kaznenih djela, počinjenih u cestovnom prometu.

Kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu, te izbjegli moguće sankcije, savjetujemo vozačima da poštuju ograničenja brzine, odnosno da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolnicima.

Ovim putem također obavještavamo građane da se, ukoliko to žele, mogu uključiti u provođenje spomenute akcije, i to na način da policiji dostave svoje prijedloge o lokacijama na području PU splitsko-dalmatinske, na kojima žele obavljanje nadzora brzine za vrijeme trajanja akcije, nakon čega će policijski službenici izvršiti procjenu te, pored lokacija koje su već određene za nadzor brzine, odabrati i lokacije predložene od strane građana.
Navedene prijedloge građani mogu dostaviti od petka, 14. travnja 2017. na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI: