POZIV NEKADAŠNJIM PJEVAČIMA AMATERIMA DA SE PRIJAVE
Festivalski  Savjet zabavne glazbe Kaštela, osnovan 1992. godine, nakon desetogodišnje neaktivnosti zbog objektivnih razloga, ponovno se okupio kako bi nastavio tradiciju kaštelanskih festivala, a prije svega kako bi obilježio 50. godina od osnutka natjecanja pjevača amatera Glas Kaštela.

Upravo na ovom natjecanju svoje prve glazbene korake napravila su i neka od danas poznatih imena hrvatske glazbene scene poput Severine, Danijele Martinović, Maje Blagdan, Giuliana, Blaše, Vesne Ivić, Siniše Vuce, Dražena Zečića, Mirelle, Stefana Kokoškova, ali i prerano preminulih Đurđice Barlović i Vinka Coce te brojni drugi.

Organizatori, koje neki pamte i po natjecanjima pjevača amatera zabavne glazbe Djeca pjevaju i međunarodnog autorskog festivala zabavne glazbe Zvuci Kaštela, stoga su i proslavu ove obljetnice zamislili kao revijalni program veterana, u kojem bi sudjelovali natjecatelji Glasa Kaštela koji su prešli 40. godinu života.

Prigodni slavljenički program trebao bi se održati krajem srpnja ove godine, pa festivalski Savjet zabavne glazbe Kaštela poziva sve pjevače koji žele svojim sudjelovanjem uveličati ovu obljetnicu da svoje prijave, uz osobne podatke i kontakt,  do 10. svibnja dostave na adresu: Marin Terzija, Ivana Danila 12, 21216 Kaštel Stari, nakon čega će dobiti i sve dodatne informacije.

Iz festivalskog Savjeta napominju da poziv, dakako, vrijedi i za naše poznate pjevače ukoliko se žele prisjetiti se svojih glazbenih početaka na ljetnoj terasi hotela Palace, koja je nažalost otišla u povijest.    


KOMENTARI: