HUMANITARNA AKCIJA
U više od sto hrvatskih gradova i općina tijekom subotnjeg prijepodneva održala se humanitarna akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine”, koju je organizirao Forum žena SDP-a Hrvatske. Svoj obol ovoj akciji, kao i u godinama ranije, dale su članice Foruma žena SDP-a Kaštela.

Na tri lokacije, u Kaštel Starom, Kaštel Kambelovcu i Kaštel Sućurcu, članice Foruma žena ovog su jutra prodavale tulipane, a nešto više od 500 tulipana, koliko ih je u Kaštela uputio županijski Forum žena kao koordinator akcije, prodano je u dva sata vremena.

Zajedno s Forumašicama tulipane su u Kaštelima prodavali i članovi Foruma mladih SDP-a Kaštela.

- Dio građana je kupio tulipan, netko je ponešto donirao, tako da su i ovog puta građani pokazali svoje veliko srce. U svemu ovome važna je dobra namjera pri čemu mnogi žele pomoći, između ostalog  širiti poruku o važnosti uključivanja i pomaganja radu zaklade Ana Rukavina i Registra. Hvala još jednom Kaštelankama i Kaštelanima na odazivu – poručila je predsjednica Foruma žena SDP-a Kaštela, Alenka Rokov.

Akcija za pomoć  radu zaklade Ana Rukavina, kojom se pomaže funkcioniranje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i rad Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina te kojom se potiču i promiču mladi stručnjaci na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija, ove je godine u Hrvatskoj održana po sedmi put, a rezultat je još jednom bio uspješan.

Foto: Ante Majić

 

KOMENTARI: