TULIPANIMA DO FINANCIJA ZA ZAKLADU
Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske u subotu,  8. travnja,  diljem Hrvatske organizira humanitarnu akciju pod nazivom „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“, a u akciji će sudjelovati i Forum žena  i Forum mladih SDP-a Kaštela, koji će na nekoliko lokacija prodavati tulipane, u svrhu prikupljanja financijskih sredstava za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zaklade „Ana Rukavina“.

“Omiljeni cvijet Ane Rukavine” je izvorna humanitarna akcija koja se provodi već nekoliko godina kako bi se doprinijelo radu Zaklade i ostvarenju njenih ciljeva. Humanitarnom prodajom tulipana doprinosi se razvoju Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te se građane upoznaje s važnošću da se što većem broju oboljelih pruži adekvatno liječenje i osigura šansa da pronađu podudarnog darivatelja.
Od početka rada Registra prije deset godina,  broj upisanih dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećan je na preko 50 tisuća potencijalnih darivatelja, od čega je 48 tisuća  darovanih uzoraka tipizirano. Zahvaljujući Registru, do danas je u Hrvatskoj provedeno 60-tak transplantacija matičnih stanica.

Kaštelanski Forum žena SDP-a i Forum mladih SDP-a akciju će provoditi u vremenu od 9 do 12 sati na tržnici u Kaštel Sućurcu, ispred trgovine Ribola u Kaštel Kambelovcu te ispred trgovine Tommy u Kaštel Starom.
- Pridružite nam se, donirajte Zakladi, a mi vam darujemo tulipan, najdraži Anin cvijet – poručili su organizatori.


KOMENTARI: