USKRSNA AKCIJA UDRUGE SV. JERONIM
Kao i u godinama ranije udruga Sv. Jeronim, povodom Uskrsa, organizira veliku humanitarnu akciju pod nazivom “I njima je Uskrs” u kojoj će se prikupljati različite potrepštine kako bi se pomoglo svakodnevici štićenika Prihvatilišta za beskućnike u Kaštel Gomilici.

Akcija će se provoditi od 5. do 12. travnja u svim osnovnim školama te gradskim i privatnim vrtićima na području grada Kaštela.

- Iako je Grad Kaštela u svom proračunu osigurao dio sredstva za rad Prihvatilišta, pojavila  se dodatna potreba za pomoć beskućnicima. Svi smo u vrijeme  blagdana osjetljivi na darivanje, a ova akcija upravo je poticaj da se što veći broj građana odazove i pomogne ljudima koji su sada u toj ustanovi.  Udruga i ljudi koji rade s beskućnicima obavljaju sjajan posao, na sve moguće načine beskućnicima nastoje vratiti dostojanstvo - kazala je uoči akcije pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić, zahvalivši svim ravnateljima škola i vrtića koji su podržali akciju.

- Akcija je zamišljena na način da svako dijete u školu ili vrtić donese po jedan simbolični proizvod, bilo da se radi o prehrambenom ili pak higijenskom predmetu.  S obzirom da nam se broj beskućnika stalno povećava, potrebe za pomoći biti će još veće.

Građanima želimo skrenuti pažnju da se prilikom kupnje potrepština za Uskrs sjete i beskućnika, i to kupnjom jednog proizvoda  kao što su deterdžent, toaletni papir, pasta za zube, sredstva za održavanje čistoće sanitarnih čvorova, vreće za smeće, šećer, ulje, brašno, sok u sirupu, mlijeko, margarin, paštete, mesni naresci, tjestenina i slično. poručio je predsjednik udruge Sv. Jeronim, Srećko Radan te kazao kako će dio prikupljenih proizvoda biti uručen i socijalno ugroženim obiteljima u Kaštelima.


KOMENTARI: