PLANINARSKI IZLET
Hrvatsko planinarsko društvo Ante Bedalov organizira jednodnevni izlet na Svilaju i njenom najvišem vrhu Batu na 1508 mnv, koji će se održati u nedjelju, 2. travnja.

Izlet se organizira povodom  tradicionalnog memorijala Tonći Kraljević , a polazak sudionika planiran je u 8 sati s parkinga kod autobusne postaje u Kaštel Kambelovcu.

Dolazak automobilima na planinarski dom „Orlove stine“ (1065 mnv) planiran je do 9.30 sati, a u 10 sati krenut će se prema Batu, gdje je dolazak planiran oko 12.15 sati. 

Ovaj vrh Svilaje je ogoljena travnata glavica sa slobodnim vidikom na sve strane. Posebno se lijep pogled pruža na Dinaru i Peručko jezero. Vrh je u davnini bio poznat pod imenom Bat i njime je označen na starijim kartama

Polazak s vrha prema planinarskom domu uslijedit će u 13.30 sati, a dolazak u dom je dva sata kasnije. Po povratku s vrha sudionici izleta posjetit će i Orlove stine sa 1139 metara visokim vrhom, koji se nalazi u blizini istoimenog planinarskog doma.

Na domu je predviđen i kratak odmor s okrepom prema želji.

U Kaštel Kambelovac planinari će se vratiti u kasnim poslijepodnevnim satima.

Organizatori zainteresiranima preporučuju sudjelovanje u izletničkoj ili planinarskoj odjeći, prilagođenoj vremenskoj prognozi te obveznu baterijsku svjetiljku i terensku hranu i piće.

Vodič izleta je Tome Tadin, a pomoćni vodič Renata Tadin. Sastanak za izlet održat će se u prostorijama HPD-a Ante Bedalov u  četvrtak,  30. travnja, u 20 sati.

Za sve dodatne informacije kao i prijave zainteresirani se mogu javiti na mobitele Tome Tadin – 091/201-7254 i Renata Tadin - 091/796-0938


KOMENTARI: