hren
 

POJEDINE ZAMJENSKE CESTE JOŠ PRATE IMOVINSKI PROBLEMI
Oba kolnička traka ceste D8 kroz Kaštela, prema najavama iz Hrvatskih cesta, u punoj prometnoj funkciji bit će najkasnije do 15. svibnja, a planirani radovi na pojedinim zamjenskim cestama nastavit će se i dalje, no neće ometati normalnu prometnu komunikaciju glavnom cestom.

Kako nam je kazala glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić, nedavno je izvršeno prebacivanje prometa na zadnji segment sjevernog kolnika u zoni čvora Kaštel Kambelovac i u tijeku su radovi na rekonstrukciji južnog kolnika.

- Ti radovi   su u velikoj fazi gotovosti, položen je asfaltni zastor na 2,5 km ceste, dok se intenzivno izvode radovi na preostalih 2 km od ukupno 5,5 km postojećeg južnog kolnika. Također usporedno se izvode i radovi na objektima pješačkog pothodnika, pješačkog nathodnika Kaštel Kambelovac te nadvožnjaka u Kaštel Kambelovcu.
U tijeku su i radovi na postavljanju prometne opreme i signalizacije te radovi na ugradnji nove cestovne rasvjete. Prema dinamičkom planu predviđeno je do 1. svibnja ove godine izvršiti razdvajanje prometa na sjevernom i južnom kolniku kako bi se moglo pristupiti završnim radovima postavljanja prometne opreme i zatvaranja privremenih prolaza na srednjem pojasu prometnice, koji bi potrajali do 15. svibnja kada bi glavna trasa bila u punoj prometnoj funkciji – izvijestila nas je Pajić.

Preostalo je još završiti radove na zamjenskoj cesti u zoni čvora Kaštel Kambelovac, koji će se zbog još uvijek neriješenih imovinsko ravnih problema, prema predviđanjima odvijati do 15. lipnja, međutim neće imati utjecaj na odvijanje prometa na glavnoj trasi D8.  Isto tako utjecaj na odvijanje prometa cestom D8 neće imati ni radovi na izgradnji južnog dijela nadvožnjaka između Kaštel Lukšića i Kaštel Starog, za koje su tek nedavno riješeni imovinsko – pravni odnosi.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: