Pred nama je pravi proljetni tjedan s obiteljm sunca, a bit će postupno i sve toplije

Prethodne noći bura se proširila cijelim Jadranom. Podno Velebita je bilo orkanskih udara preko 120 km/h, a olujnih udara bilo je i drugdje uz obalu. Treća i posljednja marčana bura raščistila je zrak, pa se vidljivost popravila nakon nekoliko dana sa sumaglicom, čak i maglom.

Veći dio tjedna pred nama bit će sunčano i natprosječno toplo. Ipak, prve dane travnja, po svemu sudeći, obilježit će južina, a u nedjelju je moguća i kiša.

Ponedjeljak će biti pretežno vedar. Puhat će umjerena, povremeno i jaka bura koja još ujutro podno obalnog gorja može imati olujne udare. Bura će danju biti u postupnom slabljenju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature zraka od 13 do 18°C.

Utorak će biti vedar. U noći će puhati slaba, rijetko gdje i umjerena bura. Danju slab do umjeren sjeverozapadnjak koji popodne na moru Dalmacije može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -1 do 4°C, uz obalu i na otocima od 4 do 11°C. Najviše dnevne temperature zraka od 15 do 20°C.

Srijeda će biti vedra. Noću tiho ili uz slabu buru, danju će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature zraka od 17 do 22°C.

Pretežno vedro bit će i tijekom četvrtka. Noću će puhati slaba bura, danju slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 14°C. Najviše dnevne temperature zraka od 18 do 24°C.

Petak donosi nastavak stabilno i pretežno vedrog vremena. Na moru se ponegdje može pojaviti magla u jutarnjim satima. Noću tiho ili slaba bura, danju slabo izražen jugozapadnjak. Jutarnje temperature bez veće promjene, najviše dnevne većinom od 17 do 23°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, u subotu će biti pretežno sunčano. Zapuhat će slabo do umjereno jugo koje na moru prolazno može biti pojačano. Od jutra toplo, najviše dnevne temperature slične ili neznatno niže u odnosu na petak.

U nedjelju djelomično sunčano, ali se prolazno uz više oblaka ponegdje ne isključuje mogućnost za vrlo malo kiše. Puhat će umjereno do jako jugo i zadržat će se toplo.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI: