hren
 

BUDITE NARCISE
Prigodnom prodajom narcisa, cvijeta koji predstavlja simbol proljeća i buđenja, u subotu je diljem Hrvatske upozoreno na važnost redovitih pregleda i edukacije o raku dojke. Dan narcisa obilježen je u šezdesetak hrvatskih gradova pa tako i u Kaštelima, u organizaciji Kluba žena liječenih na dojci.

I ovom prilikom naglašeno je kako je Hrvatska među europskim državama u kojima je smrtnost od raka dojke velika, a sve češće se javlja i kod mlađih žena. Brojke govore da svake godine od raka dojke u Hrvatskoj oboli oko 2300 žena, a od te bolesti umre ih oko tisuću, odnosno svaki mjesec umre 90 žena.

Članicama Kluba žena liječenih na dojci, i ove su se godine pridružile žene i poneki muškarac iz pojedinih kaštelanskih udruga i političkih stranaka, kao i predstavnici Grada Kaštela, pa su narcise prodavali na nekoliko lokacija, poput prodajnog centra u Kaštel Sućurcu te ispred trgovina u Kaštel Kambelovcu i Kaštel Starom.
Sredstva prikupljena prodajom narcisa namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Ovogodišnji  Dan narcisa održavao se  pod sloganom „Budi narcisa - pregledavaj dojke“ jer  rak dojke ima značajnu izlječivost, no važno je njegovo rano otkrivanje, u čemu mogu pomoći i samopregledi na koje se ovim sloganom upućivalo.

Foto: Ante Majić, Ivana Topić, Marijana Matas


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul