PERSPEKTIVA OBALNOG DIJELA
Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, danas je nakon radnog posjeta Splitu, gdje je nazočila potpisivanju ugovora za razvojne projekte na otocima te Segetu Donjem, gdje je sudjelovala u svečanosti otvaranja hotela. kratko boravila i u Kaštelima.

Na sastanku s kaštelanskim gradonačelnikom Ivanom Udovičićem i njegovim zamjenicima Zoranom Bonacinom i Milijem Novakom te predsjednikom Gradskog vijeća Denisom Ivanovićem, ministrica je razgovarala o razvojnim projektima od interesa  za Kaštela i na koji način pri provedbi projekata može pomoći Ministarstvo kojem je ona na čelu, prvenstveno u pripremi dokumentacija te kako u konačnici isfinancirati projekte iz EU fondova.

- Ono što je u Kaštelima interesantno je priobalno područje, odnosno izuzetno duga obala. Od važnosti je i postojanje zračne luke na ovom prostoru, kao i veliki broj ostvarenih noćenja u turizmu. Sigurno postoji značajna perspektiva razvojnih projekata koji su potrebni, prije svega infrastrukturni projekti poput vodoopskrbe i kanalizacije, koji su neophodni za gospodarski rast i razvoj – kazala je ministrica Žalac i naglasila da grad Kaštela može i u budućnosti računati na pomoć Ministarstva regionalnog razvoja, ali i ostalih resora.

.- Mi smo svjesni da je ovaj grad po indeksu razvijenosti sigurno razvijeniji od nekih drugih dijelova Hrvatske, ali upravo zbog nedostatka osnovne komunalne infrastrukture ima problem financiranja iz Europske unije, ali problem imaju i građani u svakodnevnom životu. Moramo iznaći konkretna rješenja u narednom razdoblju kako bi otklonili te probleme i omogućili razvoj gospodarstva – zaključila je ministrica.

Gradonačelnik Udovičić na ovom sastanku također je naveo važnost da se planovi i projekti u Kaštelima u skoroj budućnosti usmjere prema moru, odnosno 18 km dugoj kaštelanskoj obali te mogućnostima i resursima koje Kaštela u svom obalnom dijelu imaju,

Foto: Ante Majić


KOMENTARI: