SPREMNI I NA PROSVJED
Na probleme u prometovanju ulicom Ante Starčevića u Kaštel Sućurcu, o kojima su nedavno stanovnici te ulice razgovarali s novinarkom Portala, ukazao je i Sućuranin Željan Jurlin, koji je u ime članova Mjesnog odbora Kaštel Sućurac, nadležnima u Gradu uputio zahtjeve za uređenjem postojećeg stanja i provođenjem zakonskim propisa.

Kako nam je Jurlin kazao, svi članovi Mjesnog odbora bili su složni da se stanje što prije treba popraviti, a Jurlin je u zahtjevu upućenom gradskim službama, zatražio da se ulica propisno obilježi, urede nogostupi, razmotri nedostatak parking prostora te zabrani prometovanje vozilima nosivosti veće od 5,5 tona, kako je to predviđeno zakonskim uredbama.

- Ova ulica, u kojoj se nalazi policijska postaja te stanica za tehnički pregled vozila, postala je, po broju vozila koja njome prođu, jedna od glavnih ulica u Kaštelima, pa je njeno uređenje nužnost i obveza ne samo prema stanovnicima te ulice, nego i svima ostalima koji njome prometuju – jedan je od zaključaka u dopisu u kojem se navodi da su nezadovoljni građani spremni i na prosvjede ukoliko ne bude konkretnih rješenja.


Željan Jurlin

Za razliku od pitanja koje je nadležnima postavio Portal grada Kaštela, a na koje nismo dobili službeni odgovor, na dopis i zahtjeve Željana Jurlina, upućene u ime Mjesog odbora, odgovorila je pročelnica za komunalu Marija Pelivan.
U svom odgovoru Pelivan je ustvrdila kako Grad nije u obvezi osigurati parking mjesta za vlasnike osobnih automobila jer isti nemaju prostor ispred svojih objekata. Isto tako navela je da je Starčevićeva ulica asfaltirana prošle godine te da postoji nogostup s njene južne strane, a savjetovala je da Mjesni odbor u svoj plan za 2018. godinu uvrsti izgradnju nogostupa i sa sjeverne strane, nakon čega bi se označili i pješački prijelazi u ulici, na čiji su nedostatak građani upozorili.
A o postavljanju prometnog znaka za zabranu prometovanja vozilima nosivosti većoj od 5,5 tona, Pelivan je kazala kako bi se tom zabranom doveo u pitanje opstanak tvrtki u blizini, koje zapošljavaju pedesetak radnika.

- Nitko od Grada nije ni tražio, a niti se pozivao na obvezu osiguranja parkirnih mjesta, a Starčevićeva uica asfaltirana je 1976., dok je 2016. godine samo dovršena u svom istočnom dijelu. Osnovni problem ne rješava Mjesni odbor  već Grad Kaštela, koji  je bez gotovo ikakvih zakonskih, ekonomskih, gospodarskih, katastarskih, prometnih i sličnih preduvjeta, od sporedne lokalne ulice napravio središnju gradsku prometnicu.
Prometna oznaka o zabrani prolaza vozilima kojima nosivost prelazi 5,5 tona ionako već postoji i to na magistrali sa zabranom skretanja u mjesto i to svim kamionima preko navedene nosivosti. Zatim na staroj kaštelanskoj cesti pa čak i u blizini skretanja u Starčevićevu ulicu. Dakle, ovakav apsurdan odgovor pročelnice je potpuno  u neskladu s onim što naši mještani traže. Pridržavanje zakona svima i za sve jednako, a ne selektivno i parcijalno određivati ili tumačit zajedničke propise  ovisno od ulice do ulice ili u skladu s bilo čijim osobnim interesima.  Aludiranje na nečiju socijalnu osjetljivost ili zapošljavanje je ispod svake razine odgovora jer bez obzira na oznaku, zabrana svejedno postoji.  Ne postoje jedino sankcije i pridržavanje propisa.  A važno je nadodati da je u Starčevićevoj ulici od tegljača smrtno nastradalo već jedno dijete. Treba li se to po nekima možda ponoviti kako bi se shvatila ukupna problematika i tko će u tom slučaju biti odgovoran  -  komentirao je odgovore Željan Jurlin, napomenuvši nam da je građanima strpljenje pri kraju.


KOMENTARI: