I ovog tjedna donosimo vam odgovore na pitanja koja ste uputili nadležnim službama. Rasvjeta, promet, nogostupi... teme su na koje su vas najviše zanimale.

- U ulici Gaji u Kaštel Gomilici nema niti jednog kontejnera za smeće, a ulica ima preko 50 kućanstava. Kada će se taj problem riješiti?

Ulica Gaji kao i mnoge ulice u Kaštelima imaju uobičajeni problem, a to je da nitko ne želi kontejner u blizini svoje kuće, pa   postavljeni kontejneri tijekom noći "odšetaju" u susjedne ulice ili nasred ceste.  Vlastiti pogon je zainteresiran za postavljanje kontenejra za otpad te molimo građane da nam pomognu prijedlogom pozicije gdje bi iste mogli postaviti, a da nikome ne smetaju.

- Kad će Grad u ulicu Kralja Krešimira  U Kaštel Kambelovcu (zgrade na brojevima 72, 74A, 74B, 74C,...) postaviti uličnu rasvjetu jer su tu sada izgrađene tri zgrade sa šest ulaza u kojima živi  55 obitelji, odnosno cca 200-tinjak žitelja Kaštela), a nemamo niti jednu ulično rasvjetno tijelu unutar same ulice?

Voditelj službe održavanja javne rasvjete će obići teren o kojem je riječ i predložiti rješenje koje je moguće. Do sada nismo imali primjedbu stanara da na tom prostoru nedostaje javna rasvjeta, a te zgrade su izgrađene prije desetak godina.  Ukoliko se radi o privatnom prostoru oko zgrada, takav prostor se ne osvjetljava javnom rasvjetom već s privatnog brojila  iz pričuve stanara zgrade.

- Do Puta Divulja, cijelom dužinom puta nema javne rasvjete, a dva postojeća stupa  u blizini ne rade , djeca se po mraku vraćaju iz škole, do kada? Također postoje zgrade građene  50-ih godina prošlog stoljeća do kojih nikako da dođe asfalt.  Je li to u planu, obzirom na to da se daju koncesije za kafiće, cable board, hidroavione i slično,  čiji gosti i posjetitelji parkiraju ispred naših kuća, a mi nemamo  niti rasvjete, niti asfalta.

Projekt ulice Put Divulja od Zračne luke, od semafora,  prema jugu do obale, te na zapad do granice s Gradom Trogirom, Zračna luka Split realizirat će vlastitim sredstvima. Ostali dio ulice biti će riješen kada navedena ulica bude uključena u Program izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture, koji donosi Gradsko vijeće.

- S obzirom da se južni trotoar na staroj kaštelanskoj cesti u Gomilici i Kambelovcu već godinama radi mic po mic, zanima me koje je točno godine planiran završetak istog?

Južni nogostup na staroj kaštelanskoj cesti u Gomilici i Kambelovcu će se riješiti sukladno raspoloživim sredstvima i dinamici rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

- Živim blizu semafora koji ima zvučnu signalizaciju za slijepe osobe. Jačina tog zvuka je tako velika da se noću čuje vrlo daleko od semafora. Mi koji živimo u blizini ne možemo normalno spavati i živjeti od tog zvuka. U drugim gradovima ima signalizacija, ali zvuk se čuje samo nekoliko metara uz semafor što je dovoljno da ga slijepa osoba može  koristiti. Molim vas da nešto poduzmete jer je ovo neizdrživo.

Za problem zvučne signalizacije na semaforu molimo Vas javite se u Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove. Iz pitanja nije razvidno o kojem se mjestu radi.

- Kad će se više asfaltirati ono ruglu uz Malačku od Konzuma pa dalje, što je iskopao Vodovod i kanalizacija, kako ne bi dolazilo do problema u prometu zbog nedostatka asfalta?

Dionica ceste uz Malačku će se uskoro asfaltirati. Radove izvodi Vodoprivreda Split d.d.

- Na području grada Kaštela sve je veći problem s nepropisno parkiranim vozilima, koja ometaju sigurnost prometa i prometnu komunikaciju pješaka.
Nedavno su policijski službenici proveli "akciju" pisanja prekršajnih rješenja u Starčevićevoj ulici u Kaštel Sućurcu, a povremeno kažnjavaju neodgovorne vlasnike vozila i na drugim lokacijama, no to je sve premalo i neredovito. Hoće li se Policija više aktivirati na ovom problemu, budući da smo na pragu turističke predsezone u kojoj će broj osoba i vozila u Kaštelima biti znatno povećan?

U odnosu na nepropisno parkirana vozila možemo vas obavijestiti da policijski službenici sukladno obvezama i mogućnostima, te zakonskim ovlastima poduzimaju mjere  iz svog djelokruga rada odnosno postupaju po navedenoj problematici. Isto tako ukoliko se radi o neposrednom ugrožavanju sigurnosti cestovnog prometa policija poduzima i   poduzimati će konkretne mjere i radnje,  a sve u cilju održavanja povoljnog stanja u prometu i zaštite svih sudionika. Također, u Gradu Kaštela ustrojeno je Prometno redarstvo koje obavlja poslove  nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila.

Napomena čitateljima: Odgovore nadležnih na pojedina pitanja, poput uređenja stare Kaštelanske ceste do Zračne luke, koncesije za turistički vlakić, izgradnje autobusne postaje u Lukšiću i drugih, već smo objavljivali u ranijim tekstovima ove rubrike.
Odgovore na pojedina pitanja nadležnima, poput prostora za pse, fekalija u moru na Tikvarinu i sućuračkoj rivi te ostalo, još nismo u mogućnosti objaviti zbog utvrđivanja činjenica i nadležnosti. Hvala na razumijevanju.

Pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI: