U ORGANIZACIJI TURISTIČKE ZAJEDNICE
Nekoliko desetaka privatnih iznajmljivača ovog je ponedjeljka imalo priliku  saznati kako poboljšati zaradu od obiteljskog smještaja, na edukacijskom predavanju i radionici, koju je organizirala Turistička zajednica grada Kaštela.

Predavanje je održao, a zatim i vodio radionicu, konzultant Vedran Pražen iz tvrtke Smartigo, upoznavši polaznike s važnim temama poput internet oglašavanja i prodaje smještaja direktno, čime se smanjuje ili ukida agencijska provizija, kako popuniti smještaje izvan sezone, kako bolje komunicirati s gostima i slično.

Nakon predavanja polaznici su kroz radionicu iznosili konkretne primjere iz prakse, s kojima se susreću privatni iznajmljivači iz Kaštela,  uspoređivali ih te na taj način upoznavali se s najboljim rješenjima pojedinih problema i ostvarivanja ciljeva.

- Ova radionica, kao i one prije na kojima smo bili, uvijek nam donesu nešto novo i hvala organizatorima. Dio onoga što smo saznali iskoristit ćemo u praksi  i nadamo se da će rezultati biti još bolji, a posebno se to odnosi na oglašavanje smještaja bez agencija što donosi veću konkurentnost i zaradu – kazala je ovom prilikom grupa kaštelanskih iznajmljivača.

Pražen je ovom prilikom, sudionike upoznao i sa sadržajem priručnika „Kako mrežom uhvatiti goste“, koji donosi niz savjeta o internetskom oglašavanju te zauzimanju dobrih pozicija na pretraživačima neke od mreža.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: