Ovog tjedna odgovore na vaša pitanja dobili smo iz Ureda gradonačelnika te od pročelnika za urbanizam i pročelnice za komunalnu djelatnost...

Odgovori iz Ureda gradonačelnika:

-  Imate li saznanja kad će se urediti i asfaltirati Cesta dr. F. Tuđmana od Solina do Trogira. Ovako kao sad izgleda to je strašno i jadno i ne priliči glavnoj prometnici jednog grada. Čija je ona nadležnost i što se poduzima po tom pitanju?

Od Zračne luke do Škabrnjske ulice u Kaštel Štafiliću vlasnik navedene dionice su Hrvatske ceste d.d. Trenutno se izvode radovi na dionici od Gospice do ambulante u Kaštel Sućurcu na 230 metara duljine.  Investicija je vrijedna 2.068.000,00kuna.
Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture koji donosi Gradsko vijeće, odobrava se daljnja izgradnja navedene ceste.

- Zanima me konkretno izlaz iz ulice Fuležina na staru  Kaštelansku cestu,  ulica tik do Tommyja i mesnice Rajčić.  Ono što se radi ispred i okolo kafića i kladionice je sramota.  Automobili se parkiraju na trotoaru i to njih nekoliko za redom, tako  da se iz navedene ulice ne može izaći ni za Trogir ni za Split, a to traje godinama!

Ovog tjedna  na navedenoj lokaciji sankcionirano je više prekršitelja. Građani se slobodno mogu javiti prometnom redaru i policiji koja je dužna regulirati spomenutu problematiku.

- Zašto na ni jednoj zemljopisnoj karti RH grad Kaštela nije obilježen kao grad od 38.000 - 40.000 tisuća stanovnika nego se zasebno obilježavaju svako selo posebno po nekoliko tisuća stanovnika?

Kaštela su kao grad sa sedam naselja definirana Statutom Grada Kaštela. Imamo cilj promijeniti tu naznaku u Statutu da se u budućnosti Kaštela prikazuju kao jedno naselje.

- Mene zanima kada će se napraviti nešto po pitanju prijevoznika kroz Kaštela? Jedno vrijeme smo se mogli prevoziti sa puno povoljnijim prijevoznikom, a sada je njemu to zabranjeno. Prisiljeni smo putovati puno skupljim javnim prijevozom.

Grad je suvlasnik poduzeća Promet d.o.o. i Grad ne donosi odluke o privatnim prijevoznicima. Svaki prijevoznik koji ima dozvolu i koncesiju može voziti bilo gdje u Hrvatskoj.

- Razmatra li se mogućnost zatvaranja prometa kroz centre kaštelanskih sela? Ne trebamo svi doći autom u kuću,  pa pogledajmo okolne gradove,  u Trogir ne možeš nigdje  na otoku,  u Primoštenu su potpuno zabranili vozila u starom mjestu, centar Splita je bez automobila...

 Prošle godine smo krenuli sa djelomičnim zatvaranjem prometa. Razmatramo tu mogućnost da kroz cijela Kaštela preko ljetnog perioda prometovanje kroz centar svih mjesta bude zatvoreno za promet.

Odgovori pročelnice za komunalnu djelatnost Marije Pelivan:

- Hoće li se ponovo postaviti ležeći policajci u ulicu Majurine jer vozači voze kao da su na auto putu,  a naseljeno je mjesto i djeca idu u školu?

U ulicu Majurine ( Kaštel Lukšić) ucrtana je bijela razdijelna crta a uskoro će se postaviti znak ograničenja brzine. Za postavljanje uspornika zatražit ćemo stručno mišljenje, a zatim ovisno o odgovoru pristupit ćemo izradi prometnog elaborata.

- Zamina me kada će se napokon napraviti nogostup i uvođenje javne rasvjete u ulici Grgura Ninskog na granici Starog i Novog? Sve veće ulice u gradu dobile su oboje, jedino u ovoj. ne baš tako maloj i neznačajnoj, navedeno nije rješeno.

Izrada nogostupa u Ulici Grgura Ninskog ne nalazi se u Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u Gradu Kaštela za 2017. godinu, koji donosi Gradsko vijeće.

Odgovori pročelnika za urbanizam Borisa Škare:

- Kada će biti na dnevnom redu područje Kaštel Staroga ispod magistrale (istočno od Novskog groblja) za Detaljni plan? Naime prošli su svi rokovi. Treba se sredit imovinsko –pravni odnosi (do kada ćemo to slušat). Jesmo li i mi grad ispod magistrale. Donesen je plan i ni makac

Prema mom shvačanju pitanja, a kako sam čitatelj izjavljuje da je "donesen plan i ni makac", vjerojatno se radi o čestici koja se nalazi unutar obuhvata UPU-a br 5.  Kaštel Novi- Kaštel Stari uz nekakvu planiranu prometnicu. Kako se donošenjem samog plana u ovom slučaju UPU-a stvaraju pretpostavke za izdavanje dozvola po istome, sama realizacija plana, a to znači prema istome graditi ceste, zelene površine, i druge sadržaje koji su definirani predmetnim planom, dakle provedba samog plana, nije u nadležnosti ovog upravnog tijela pa ne mogu dati odgovor kad će se što na terenu realizirati odnosno izraditi glavni projekt za zahvat u prostoru( najvjerojatnije čitatelj to naziva "Detaljan plan" prema mom shvaćanju glavni projekt) .

- Zanima me što se događa sa UPU-27 Kaštel Lukšić radna zona Vučevica? Jeli to još jedan od unaprijed propalih namještenih projekata kako bi se uzalud potrošili novci poreznih obveznika,  a nekom pogodovalo i masno platitlo za izradu urbanističkog plana, projektne dokumentacije i svega popratnog što ide uz jedan takav projekt ?

Prema Prostornom planu uređenja Grada Kaštela predmetno područje je definirano kao površina građevinskog područja izvan naselja izdvojene namjene i to K - gospodarska namjena - poslovne djelatnosti. Za predmetno područje bila je obveza izraditi Urbanistički plan uređenja UPU Radne zone Kaštel Lukšić UPU br. 27. Isti je donesen od strane Gradskog vijeća Grada Kaštela 2.prosinca 2013.g., a stupio na snagu 6.12.2013.g. Stupanjem na snagu predmetnog plana stvorene su, što se tiče prostorno planske dokumentacije, pretpostavke za izdavanje akata za provedbu prostornih planova odnosno izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola po zahtjevu investitora.

Pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI: