ČETVRTKOM O KAŠTELIMA
Kako zajednički razvijati turizam, kulturne i kreativne industrije te lokalne poljoprivredne proizvode, kako upravljati prostorom ukoliko imate prekomjerni broj turista, kako upravljati i održivo koristiti obalni pojas ili kako brendirati prostor Kaštela, tek su neka od pitanja na koje će se odgovori pokušati dobiti na predavanju „EU projekti u Kaštelima“, koje će se održati ovog četvrtka, 16. ožujka, s početkom u 18.30 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Na predavanju će biti  predstavljeni  projekti javne ustanove Rera za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije.
Svi koji nazoče predavanju moći će se tako upoznati sa smjernicama za upravljanje obalnim pojasom  grada Kaštela te makro projektom  „Od Kaštilca do Rušinca“, koji su dio projekta upravljanja obalnim pojasom i prilagodbi upravljačkih politika na Mediteranu - Projekt COAST GAP iz programa MED.

Isto tako saznat će što se uradilo ili što će se uraditi u sklopu projekta  BACAR koji donosi  bolji pristup razvoju,  konkurentnost i umrežavanje u jadranskoj regiji, projekta CO-EVOLVE, odnosno promociji usklađenog i održivog razvoja ljudskih aktivnosti i prirodnih resursa u područjima priobalnih turističkih zona te u sklopu projekta Perpetum baštine.

Ujedno za sve zainteresirane ovo je prigoda da, osim saznanja što se uradilo u sklopu projekata i  što će projekti donijeti, razmijene iskustva i ideje.

Predavanje će održati Jelena Petrov, Marija Vučica i Vedran Petrov, a organizator je Rotary klub Kaštela.


KOMENTARI: