IZ POLICIJSKE UPRAVE
Ovog četvrtka, 16. ožujka, od 12 do 17 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se akcija u prometu, s naglaskom na zahvaćanje prekršaja vozača i putnika na motociklima i mopedima.

Imajući u vidu da se u narednim mjesecima na prometnicama očekuje veliki broj vozača motocikala i mopeda, te općenito pojačani intenzitet prometa, policija poziva sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Posebno se apelira na vozače mopeda i motocikala, koji uz pješake spadaju u najranjiviju skupinu sudionika u prometu, da uz korištenje propisane opreme, prvenstveno homologirane i pravilno pričvršćene zaštitne kacige, te tehnički ispravnih i registriranih mopeda i motocikala, obvezno prilagode vožnju stanju i uvjetima na kolniku, te prije svega poštuju ograničenja brzine.

Također se apelira na vozače ostalih kategorija vozila da prilikom vožnje vode računa o motociklima i mopedima, kojih je svakom danom na prometnicama sve više, da budu posebno oprezni prilikom skretanja, te pretjecanja ili zaobilaženja drugih vozila, odnosno da navedene radnje ne poduzimaju prije nego što se uvjere da ih mogu poduzeti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu. 


KOMENTARI: