KADA ĆE SE STATI NA KRAJ BAHATOSTI VOZAČA?
Prometnoj nekulturi  na kaštelanskim ulicama, čini se, kao da nema kraja. Jedan od mnogobrojnih primjera za to, na što su nam svojim fotografijama ukazali i naši čitatelji, Krešimirova je ulica u Kaštel Kambelovcu, koja pojedinim vozačima svakodnevno služi kao parkiralište, iako su samo nekoliko metara dalje čak dva „legalna“ parkirališta.

Istina je da u Kaštelima nedostaje parkirališnih mjesta, ali i da ispred zgrade Ribole u ovoj ulici, kao i preko puta nje, s južne strane Ceste dr. Franje Tuđmana, postoje parkirališta, no nekim je vozačima očito i par koraka više koja bi morali „prevaliti“ pješke - previše.

Unatoč vidno istaknutom znaku zabrane parkiranja, naime, mnogi ne prezaju ostaviti svoje limene ljubimce upravo pored njega,  zbog čega se svakodnevno stvaraju  gužve i ometa normalan promet automobilima ovom ulicom, ali i sam izlazak s parkirališta i uključivanje u promet na Kaštelansku cestu.

Upravo Kaštelanska cesta, odnosno njeni nogostupi, omiljena su mjesta za parkiranje kaštelanskih vozača, baš kao i autobusno ugibalište u Kaštel Starom , koje je prema najavama čelnih ljudi grada već trebalo biti pretvoreno u parking s naplatom,  iako ništa bolja situacija nije ni u ostalim ulicama.

I dok će pojedini vozači zbog kazni  za nepropisno parkiranje  pored  Fine u Kaštel Lukšiću, u ulici Novi put , koji  najčešće i jesu „na udaru“, ili primjerice  Starčevćevoj ulici u Kaštel Sućurcu, u blizini Policijske postaje,  idući put promisliti gdje će ostaviti svoje automobile, oni  s početka naše priče očito i sami moraju dobiti  „čestitke“ da bi se počeli pridržavati prometnih pravila.

Problem je jedino što nisu usamljeni,  pa i jedan prometni redar u svakom mjestu teško da bi uspio uvesti red i napisati kazne svima koji ostavljaju svoje automobile gdje im s prohtije, a kamo li jedan za čitava Kaštela, kao što je sada slučaj. Zanimljivo je, međutim, kako ta ista prometna pravila naši vozači vrlo dobro znaju kada odu do Splita ili bilo kojeg obližnjeg grada. Pitanje je zašto ih „zaboravljaju“ samo u svom gradu!? 


KOMENTARI: