hren
 

UZ MALO PROMIŠLJANJA DO BOLJEG RJEŠENJA
Već je duže vrijeme u tijeku ugradnja plinskih instalacija u županijskoj cesti ŽC 6253 Solin-Klis, stara kliška cesta, i to od Dugopolja preko Klisa, Solina do Splita. U okviru tih radova predviđena je i kompletna rekonstrukcija Ulice Stjepana Radića od Bilankuše do Širine koja uzrokuje velike gužve na ulasku u Solin iz pravca Kaštela.


Gužva iz pravca Kaštela

Zbog navedenih radova uspostavljena je privremena regulacija prometa koja promet iz Klisa prema Širini usmjeruje na dva moguća pravca, jedan starom cestom prema Metrou, a drugi kroz dio Solina prema Majdanu.
Kako doznajemo, većina vozača bira izlaz na Metro što je dodatno povećalo količinu vozila na ulazu u Solin iz pravca Kaštela te stvara velike gužve, naročito u jutarnjim satima.

Obećanih prometnih redara i policajaca koji bi u ovoj situaciji regulirali promet nema, odnosno nalaze se na najkritičnijim točkama kod dvije solinske osnovne škole.


U isto vrijeme prometa iz pravca Klisa gotovo pa i nema

Kako su nam se brojni vozači koji svakodnevno kasne na posao, te djeca koja kasne u škole ili na fakultete, požalili na neodrživu situaciju s prometom u Solinu, pokušali smo pronaći rješenje koje bi na jednostavan način smanjilo jutarnje gužve.
Rješenje smo pronašli u regulaciji dužine svjetala na semaforima na Širini. Naime, potrebno je prilagoditi (produžiti trajanje) dužinu zelenog svjetla u pravcu Splita i skratiti trajanje zelenog iz pravca Klisa jer je Ulica Stjepana Radića i onako većim dijelom zatvorena.
Ili to ili prometni policajci koji bi svako jutro u kritičnim satima regulirali promet na solinskoj Širini.

Čini se jednostavno i lako ostvarivo, a hoće li tako biti ili ćemo i dalje svakodnevno kasniti ovisi o malo volje nadležnih, doduše, možda nikome i nije stalo za probleme Kaštelana? 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij