DAN OTVORENIH VRATA MATICE UMIROVLJENIKA
Kako bi sugrađane i širu javnost upoznali sa svojim aktivnostima, Matica umirovljenika Kaštela iz Kaštel Novog, u subotu, 4. ožujka, s početkom u 10 sati, organizira Dan otvorenih vrata, koji će se održati u njihovim prostorima u Kaštel Novom.

Nakon što su prije mjesec dana završili akciju prikupljanja tople odjeće za potrebite, kaštelanski članovi Matice umirovljenika prionuli su na nove aktivnosti pa su tako, između ostalog, u prostorima svoje udruge organizirali kreativne radionice za izradu ruža od papira.

- Nekada su ovakve ruže bile nezaobilazan ukras u kućama i dio svakog svečarskog stola. Savladali smo ovu staru vještinu izrade te uz upotrebu krep papira, malo ljepila i štapića za ražnjiće, čemu se treba dodati prstohvat smijeha i vrijedne ruke, u zajedničkom druženju stvaramo ove zanimljive cvijetove – kazala nam je Jadranka Barić.

Dan otvorenih vrata bit će tako prigoda da ruže vide svi zainteresirani, a u prostorijama Matice, na adresi Narodnog preporoda 4 u Kaštel Novom (kod Splitske banke), bit će izložene i slike jedne od njihovih članica.
Ovim događanjem, umirovljenici, kako kažu, daju i svoj doprinos obilježavanju te proslavi Dana grada Kaštela.


KOMENTARI: