DOGAĐANJA U SRIJEDU
U sklopu proslave Dana grada Kaštela, u srijedu, 1. ožujka, upriličit će se proglašenje najboljih kaštelanskih sportaša, koje će se održati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, s početkom u 18 sati, kao i prijem kod gradonačelnika u 10 sati, za najbolje kaštelanske vatrogasce u prošloj godini, nakon čega će se u 11 sati, u OŠ Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu, održati vježbazaštite i spašavanja.

Stožer civilne zaštite Grada Kaštela povodom Dana civilne zaštite Republike Hrvatske organizira Vježbu zaštite i spašavanja kod prirodnih i tehničko-tehnoloških nesreća i katastrofa potresa i požara.
Vježba se provodi u uvjetima najsloženijih djelovanja organiziranih snaga zaštite i spašavanja i provjere osposobljenosti i pripremljenosti sustava zaštite i spašavanja (hitnih službi).
Ova vježba zaštite i spašavanja izvodi se na temelju Zaključka Stožera zaštite i spašavanje Grada Kaštela, kako bi u provjeru sustava zaštite i spašavanja bili uključeni svi subjekti koji su nadležni za saniranje posljedica požara i potresa uz podršku Državne uprave zaštite i spašavanja -Područnog ured Split.
Vježba se priprema i izvodi uz sudjelovanje operativnih snaga zaštite i spašavanja u slučaju potresa te prezentacija materijalno - tehničkih sredstava, stoji u najavi vježbe.
 
 
 
 

 


KOMENTARI: