PORTALOVA REDOVITA RUBRIKA
Ovog tjedna odgovore na pitanja čitatelja potražili smo na  nekoliko adresa, a dobili smo ih od pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Sandre Zokić te iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i pročelnice Marije Pelivan.

Zanima me kada će se podizati ona bijedna naknada za novorođenu djecu koju Kaštela imaju najmanju u Europi? S obzirom da se u Kaštela sve vise doseljavaju mlade obitelji bilo bi vrijeme da se ta naknada poveca koja je ista, 500kn, već 20 godina?

Navodi u pitanju ne odgovaraju istini. Naknada za novorođenu djecu je među većima u RH, o čemu je nedavno pisao i portal Gradonačelik.hr
Naime, Grad Kaštela dodjeljuje naknade za prvo i drugo. dijete u iznosu od 1000 kn, za treće dijete 2.000 kn, a odnedavno je naknada za četvrto i svako slijedeće dijete u obitelji podignuta na 4.000 kn – odgovorila je pročelnica Zokić, dok je pročelnica Pelivan odgovorila na ostala pitanja.

Najavili ste početak radova na uređenju rive i porta u Starome početkom godine. Kako se još ništa ne događa, nije valjda da će se sve raskopati kada počne turistička sezona?

U 2016. godini Grad je ishodovao pravomoćnu lokacijsku dozvolu, a sukladno sporazumu s Lučkom upravom Splitsko-dalmatinske županije.
Temeljem istog sporazuma izradu glavnog projekta, ishođenje građevinske dozvole i izgradnju provodit će Lučka uprava, a Grad će sudjelovati u sufinanciranju projekta.
Prema informaciji iz Lučke uprave radovi se neće izvoditi u turističkoj sezoni.

Hoćete li maknuti ono ruglo od bazena ispred Jugovinila? Ono je sramota grada. Tako i ja mogu uz Tuđmanovu cestu iskrenuti na svom zemljištu kamion gnoja i napisati reklamu da se prodaje.

Bazen je uklonjen prošlog tjedna.

Prošli put sam pitao kad ćete riješit nepropisno parkiranje po selu za vrijeme mise i po trotoarima. Odgovorili ste mi da zovem policiju. Hvala vam lijepa, ali zar mi nemamo prometnog redara kojemu je to dužnost ili je to bilo samo još jedno u nizu uhljebljenja u Kaštelima. Nemojte mi sad da ne radi nedjeljom jer to nije odgovor.

Sukladno članku 4. Pravilnika o radu ("Službeni glasnik Grada Kaštela", bro 1/11) tjedno radno vrijeme raspoređuje se na pet radnih dana, od ponedjeljka do petka za sve zaposlenike u Gradskoj upravi Kaštela.
Uputili smo Vas na prometnu policiju čije je radno vrijeme od 00:00 - 24 :00 sata.

Poštovanje, zanima me kako je moguće da u turističkom gradu Kaštela, u centru grada, postoje ljudi tj. lovci koji drže lovačke pse u boksevima, koji zavijaju i laju po cijele noći, a o smradu da ne govorim. Postoji li nekakvo rješenje? Hvala.

Grad Kaštela je donio Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, uvjetima i načinu držanja pasa te postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama.
U čl. 8 Odluke određene su dužnosti posjednika psa u slučajevima kada pas lajanjem ili zavijanjem remeti mir ljudi, na način da je posjednik psa dužan poduzeti  odgovarajuće mjere kako bi spriječio daljnje uznemiravanje.
Dugotrajno lajanje i zavijanje, smatraju se djelima kojima se remeti javni red i mir u širem smislu, rad ili normalan način života građana (prema članku 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ("Narodne novine", broj 3/90, 30/90, 47/90 i 29/94).
Za remećenje javnog reda i mira nadležno je Ministarstvo unutarnjih poslova.


KOMENTARI: