Croatian English French German Italian Spanish

 

VIŠE OD DVA SATA ZA DVADESETAK KILOMETARA
Tijekom ranih posljepodnevnih sati na glavnim kaštelanskim prometnicama vladale su prometne gužve zbog kojih su se vozila kretala puževim koracima, a gužve su se nastavile tijekom cijelog poslijepodneva te i u večernjim satima.

Čekalo se danas i do dva sata kako bi se automobilima u koloni od Splita došlo do Trogira.
-Ovo je katastrofa. Putujem iz Splita s posla svaki dan, ovako nije ni u sred turističke sezone. Sramota!, rekao nam je Mladen, jedan od vozača koji su zapeli u koloni na magistrali.
Ništa bolje, čak i gore, bilo je na staroj kaštelanskoj cesti, gdje su automobili češće stajali nego li se kretali.
Studentica koja se ovog poslijepodneva vračala kući iz Splita kazala nam je kako je u autobusu do Kaštel Starog provela sat i četrdeset pet minuta.

Vozači koji su nam se javili, kažu kako su kroz Solin prošli normalno, da bi se vožnja kroz Kaštela pretvorila u čekanje unedogled i promet doživio kolaps.

Na magistrali je gužve bilo u oba smjera, kako zbog radova na samoj magistrali i priključnim cestama, tako i jer je dio vozača, zbog istovremene gužve na staroj kaštelanskoj cesti, mislio da će magistralom brže do odredišta. Dodatna gužva stvorila se u Kaštel Kambelovcu, kod skretanja za mjesno groblje, gdje se u poslijepodnevnim satima održao pogreb.

Na Cesti dr. Franje Tuđmana do gužve u prometu došlo je na području Kaštel Sućurca zbog prometne nezgode, ali i dalje prema zapadu, gdje su vozači vozili sporije zbog radova u Kaštel Lukšiću i privremene regulacije prometa.
Problem dodatno stvaraju vozači koji ne poštuju privremenu signalizaciju na tom mjestu pa u trenucima dolazi do potpune blokade prometa.

Kako na naše upite od niti jednog vozača nismo dobili potvrdan odgovor da je vidio prometnu policiju koja bi trebala regulirati promet u ovakvim situacijama, svi sudionici u prometu mole se za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, a svi oni koji ne moraju, neka se još neko vrijeme suzdrže od prometovanja kaštelanskim prometnicama.

Foto: Facebook


KOMENTARI:

Vezane vijesti