VIŠE OD DVA SATA ZA DVADESETAK KILOMETARA
Tijekom ranih posljepodnevnih sati na glavnim kaštelanskim prometnicama vladale su prometne gužve zbog kojih su se vozila kretala puževim koracima, a gužve su se nastavile tijekom cijelog poslijepodneva te i u večernjim satima.

Čekalo se danas i do dva sata kako bi se automobilima u koloni od Splita došlo do Trogira.
-Ovo je katastrofa. Putujem iz Splita s posla svaki dan, ovako nije ni u sred turističke sezone. Sramota!, rekao nam je Mladen, jedan od vozača koji su zapeli u koloni na magistrali.
Ništa bolje, čak i gore, bilo je na staroj kaštelanskoj cesti, gdje su automobili češće stajali nego li se kretali.
Studentica koja se ovog poslijepodneva vračala kući iz Splita kazala nam je kako je u autobusu do Kaštel Starog provela sat i četrdeset pet minuta.

Vozači koji su nam se javili, kažu kako su kroz Solin prošli normalno, da bi se vožnja kroz Kaštela pretvorila u čekanje unedogled i promet doživio kolaps.

Na magistrali je gužve bilo u oba smjera, kako zbog radova na samoj magistrali i priključnim cestama, tako i jer je dio vozača, zbog istovremene gužve na staroj kaštelanskoj cesti, mislio da će magistralom brže do odredišta. Dodatna gužva stvorila se u Kaštel Kambelovcu, kod skretanja za mjesno groblje, gdje se u poslijepodnevnim satima održao pogreb.

Na Cesti dr. Franje Tuđmana do gužve u prometu došlo je na području Kaštel Sućurca zbog prometne nezgode, ali i dalje prema zapadu, gdje su vozači vozili sporije zbog radova u Kaštel Lukšiću i privremene regulacije prometa.
Problem dodatno stvaraju vozači koji ne poštuju privremenu signalizaciju na tom mjestu pa u trenucima dolazi do potpune blokade prometa.

Kako na naše upite od niti jednog vozača nismo dobili potvrdan odgovor da je vidio prometnu policiju koja bi trebala regulirati promet u ovakvim situacijama, svi sudionici u prometu mole se za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, a svi oni koji ne moraju, neka se još neko vrijeme suzdrže od prometovanja kaštelanskim prometnicama.

Foto: Facebook


KOMENTARI: