CILJ: NULTA STOPA PROMETNIH NEZGODA
U jakoj konkurenciji oko 150 vozača kamiona za prijevoz cementa, betona i agregata ugovornih prijevoznika, CEMEX je najboljim vozačem u 2016. godini proglasio Marijana Zeca iz tvrtke partnera Vedrana Cigića. Zec je vozeći na siguran način u 2016. godini prešao oko 20.000 kilometara i pri tom prevezao 5 tisuća kubika betona.

Prilikom odabira najboljeg vozača CEMEX je kao metodu i ove godine koristio matematički izračun svojih jasno utvrđenih pokazatelja sigurne vožnje. Tako je, primjerice, trebalo zadovoljiti kriterije vožnje s najviše kilometara bez nezgode, prometnog prekršaja, odnosno bilo kakve nepravilnosti unutar CEMEX-ovog sustava, što se ponovno pokazala kao najzahtjevnija stavka. Marijan Zec, vozač miksera iz divizije betona, vozio je u skladu sa svim zahtjevima sigurne vožnje te time osigurao prvo mjesto.  

"Važno je poštivati standarde i propise sigurne vožnje zbog zaštite svih sudionika prometa. Upravo zato mi je drago što je CEMEX postavio nešto strože standarde u odnosu na prosjek, jer opreza na cesti nikad nije previše", izjavio je prilikom preuzimanja nagrade Marijan Zec. Zahvalio se vlasniku svoje tvrtke Vedranu Cigiću, spomenuvši važnost tehničke ispravnosti vozila, o čemu njegov poslodavac vodi posebnu brigu.

"Sigurnost na radu i zaštita zdravlja zaposlenika, ali i kooperanta za nas su imperativ, a pazeći na sigurnost u prometu kroz podizanje standarda sigurne vožnje doprinosimo sigurnosti cijele zajednice. Upravo zato nam je cilj osvijestiti važnost opreznosti u prometu kako bismo ostvarili nultu stopu prometnih nezgoda i pružili sigurnost kako našim vozačima, tako i našoj zajednici", rekao je Fabjan Ruščić, CEMEX-ov voditelj odjela zaštite na radu i sigurnosnih poslova prilikom uručenja nagrade.

CEMEX kontinuirano provodi obuke pa su tako svi vozači ugovornih prijevoznika prošli edukaciju o sigurnoj vožnji. Jednako tako, uvedene su i oznake na svim kamionima s naljepnicom "Kako vozim", a sudionici prometa mogu nazvati i besplatnu telefonsku liniju ukoliko uoče nepridržavanje prometnih pravila, kao druge propuste u prometu. Tvrtka također i s početkom školske godine vozačima svojih partnerskih tvrtki, ali i školama dijeli promidžbene letke o sigurnosti i zaštiti djece u prometu. 


KOMENTARI: