PORTALOVA REDOVITA RUBRIKA
Ovog tjedna donosimo odgovore nadležnih na pitanja čitatelja o parkingu kod gomiličke škole, prometu u posebnim zonama, uređenju nogostupa u Kaštel Štafiliću, uklonjenim klupama s obale i drugim temama.

Kada se skrene putem sa glavne ceste prema školi u Kaštel Gomilici, desna strana puta je parking, lijevom stranom prometuju vozila.
Kojim putem djeca dolaze do škole kad je dio parkinga popunjen (često, pogotovo za nevremena)?

Navedeno pitanje riješit ćemo kroz ožujak ove godine u suradnji s upravom škole u Kaštel Gomilici – kazala je pročelnica Marija Pelivan.

Zanimaju me propisana pravila prometovanja u ulicama gdje je promet dozvoljen samo za stanare. Stanari tokom ljetne sezone često ne mogu prići svojim kućama zbog ostalih sudionika u prometu.
Tko donosi pravila i propise o tome i koji je plan rješenja tog problema?

Grad Kaštela na temelju projektne dokumentacije (prometnog elaborata), a uz prethodnu suglasnost MUP-a  uređuje uvjete i pravila za odvijanje prometa.
Kako iz Vašeg upita nije razvidno o kojoj se ulici radi, molimo Vas da se obratite Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove – odgovorila je Pelivan.

Molim vas za odgovor, planirali se i kada početi s uređenjem nogostupa uz Cestu dr. Franje Tuđmana, od područja Resnika prema Zračnoj luci i obratno, jer se radi o području u kojem se svakim danom sve više razvija turizam, a nedostatak nogostupa i trenutni izgled prometnice predstavljaju sve veću opasnost za mnogobrojne pješake?

Cesta od Resnika do Zračne luke je dio državne ceste D409. Uređenje nogostupa, kao i cjelovita rekonstrukcija postojeće ceste u dužini od 2 km trenutačno je u fazi javne nabave usluga izrade projektne dokumentacije u sklopu kojeg će biti potrebno ishoditi lokacijsku i građevinsku dozvolu. Po završetku projektiranja i ishođenja građevinske dozvole, Hrvatske ceste će u narednom razdoblju raspisati natječaj za izvođenje radova na ovoj važnoj prometnici za cijelu splitsku aglomeraciju – odgovor je iz Hrvatskih cesta.

Koja firma izrađuje prijedlog nacrta PPU-a  i GUP-a Kaštela?

Vezano za Vaš upit obavještavamo Vas da je izrađivač III Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Kaštela i III Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Kaštela, trgovačko društvo: GISplan d.o.o. Split – kazao je pročelnik Boris Škara.


Kada će se sanirati započeti betonski prilaz odnosno stepenice na vrhu parka u Kambelovcu? Iz betona vire oštre armaturne šipke koje predstavljaju opasnost za ljude i djecu koja se nedaleko igraju. Tko je odgovoran za trenutno stanje? Tko će bit odgovoran ako se nekome nešto desi?

Radovi u Dudanovu parku su zaustavljeni zbog nesporazuma oko imovinsko-pravnih odnosa. Čim se razriješe prijepori radovi će biti nastavljeni – odgovor je upravitelja Vlastitog pogona, Ivana Čaglja.

Prošle godine je Grad uklonio nekoliko klupa uz obalu. Zanima me zašto i da li će se te klupe vratiti?

Iz ovoga pitanja se ne vidi o kojim klupama i o kojem dijelu obale se radi. Klupe se uklanjaju ako svojim izgledom i oštećenjem neuredno djeluju u okolišu ili mogu biti opasne za prolaznike ili ako su se nalazile na trasi nekih komunalnih radova.
U pravilu klupe se vraćaju u najbržem mogućem roku ,nakon završetka radova ili nakon kupnje i zamjene oštećenih dijelova – zaključio je Čagalj.

Pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI: