PROBLEM KOJI SVAKODNEVNO PRIMJEĆUJEMO
Sve veći broj kućnih ljubimaca u Kaštelima pozitivna je pojava jer se kroz brigo o životinjama učimo i brizi o svojim bližnjima. Međutim, sve pozitivno što ljubav prema životinjama u odgoju donosi, zasjenjuju oni koji ne shvaćaju da ta ljubav donosi i obveze, kako prema ljubimcima, tako prema okolišu i zdravlju sviju nas.

Ovo nije prvi put da građani negoduju zbog načina kako vlasnici pasa postupaju sa svojim ljubimcima na javnim površinama. Iako uvijek oko takvih stvari treba biti oprezan jer vrlo često se iza takvih prijava kriju i nesređeni međususjedski odnosi. No, jedno je sigurno, sve je više kućnih ljubimca u Kaštelima.

Kaštela imaju dobro složene komunalne propise ali isto tako svjesni smo da provođenje tih istih propisa ovisi uglavnom o građanima zbog neučinkovite službe komunalnih redara koji rijetko i nikako kažnjavaju neodgovorne vlasnike.
Na žalost, vlasnicima teško pada da se u potpunosti pridržavaju komunalnih propisa, a nekako najteže im pada da počiste iza svojeg ljubimca. Stoga smeđih tragova ima uistinu svugdje po gradu.
Nadalje, Kaštela nemaju područja određena za pse tako da građani koji bi i htjeli dovesti svoje ljubimce na uređene prostore za njih, to nisu u mogućnosti učiniti. Mišljenja smo da svaki Mjesni odbor ovoga grada treba odrediti površinu za pse na svom području, urediti je uz, sigurni smo, dragovoljnu pomoć vlasnika te na taj način smanjiti daljnje zagađivanje psećim izmetom. Uz pojačanu budnost i akciju komunalnih redara brzo bi se ovoj nevolji stalo na kraj.

Zašto se nismo u stanju držati reda, izgleda da je evolucijsko pitanje. Neki od nas vlasnika se reda drže, ali ljagu na sve bacaju upravo oni koji za to ne mare. Posljednji primjer bezobrazluka pogledajte u foto galeriji koju smo dobili od našeg čitatelja, zgroženog onim što je ugledao.

Foto: Čitatelj


KOMENTARI: