ODRŽAN JUBILARNI 20. KAMBELOVSKI  DJEČJI KRNJEVAL
Čak je i vrijeme jučer bilo milostivo prema malim kambelovskim maškaricama na jubilarnom  20. Dječjem krnjevalu, a sivi kišni oblaci zadržali su kapi taman dovoljno dugo da mala maškarana povorka ponosno prošeta svoje šarene kostime od hotela Baletna škola, obalom do brca, gdje je održan zabavno – glazbeni  program, te pročitana osuda ovogodišnjem Krnji - velikoj bubi „ušenku“

Mnogobrojni likovi iz omiljenih crtića i junaci iz dječje mašte, prošli su tako kroz Kaštel Kambelovac, u organizaciji  krnjavalske udruge Polantana, okupljeni u dugu povorku malih maškaranih skupina,  praćeni svojim roditeljima, bakama i djedovima, tetama iz vrtića, koji su se zabavili jednako dobro kao i njihovi mališani.

U rijeci malih maškarica bilo je svega, od kauboja i indijanaca, bubamara i pčelica, gusara, kornjačica, strašila, bombončića, Rimljana, stanovnika morskog svijeta i  pingvina, snjegovića, dipolomaca i princeza, do Spidermena i Minisa kao i mnogo drugih, mališanima tako omiljenih likova.

U šarenoj maškaranoj povorci, kao što su organizatori i najavljivali, našlo se šestotinjak djece iz kaštelanskih vrtića, djeca iz doma Miljenko i Dobrila, mali glumci  KUD-a Karol Woytila, najmlađe Solinske i Kaštelanske mažoretkinje, Solinski bubamarci i  mališani iz D.V. Salona iz Solina, a sve njih pjesmom su zabavile raspjevane Srdelice i Mali Split.

Uz vesela dječja lica, Kambelovac je tako ovog tmurnog nedjeljnog poslijepodneva  bio pun smijeha, pjesme i plesa, a za njihove prošlogodišnje nedaće platila je velika buba, odnosno „ušenak“, kojeg ne voli nitko jer bezglavo skače od glave do glave, i velike nevolje stvara ta neman mala. Zato su je se male maškarice odlučile riješiti zauvijek i otjerati je od svojih glava.

A kako i ne bi kad djeci ne da da se mirno igraju nego ih bocka po tjemenu, zbog nje ih mame čupaju za kosu i peru je  smrdljivim šamponima, a ono što je još nagore od svega, i njima najteže pada, to je što moraju šišati svoje lipe kose radi te bube ružne, moglo se čuti u njenoj osudi, radi čega je na koncu platila u ognju, na radost svih.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: