MAŠKARE U POTPUNOSTI ZAVLADALE GRADOM
Nakon što su u petak ključeve Kaštel Kambelovca i Gomilice preuzele kambelovske maškare, sinoć su u Gradskoj kavani u Kaštel Starom  svoj udio u vlasti u ostatku grada od „sedam seli“, do početka korizme, od aktualnog gradonačelnika Ivana Udovičića pod svoje uzele maškare iz  KKU Poklade i KU Kampanel.

Prepustivši bez i jedne riječi negodovanja vlast donjokaštelanskim i sućuračkim maškarama, Udovičić im je prilikom predaje ključeva  poručio da vode grad najbolje što znaju.

- U Kaštelima je vrime od poklada, sve je puta sedam, samo su maškare troje, a primopredaje ključeva dvoje, pa ja vjerujem da će i upravljanje gradom i gradskim resursima biti kvalitetno, ne kao za našega mandata ovih jedanaest mjeseci, jer mi nismo radili ništa, ali ova gospoda sigurno mogu, znaju i hoće bolje! – poručio je svrgnuti gradonačenik.

Iako su se ključevi ove večeri u dobrom raspoloženju skoro i zagubili, a na službenoj primopredaji zadatak da ih čuva kao i za vrijeme vođenja grada već tradicionano ima Miljenko pl. Zlatanić, predsjednik Poklada, i u vrijeme Krnjevala i prvi čovjek Starog, Novog, Štafilića, Rudina, Raduna, pa i Lukšića, Nikša Radić, u svom prvom obraćanju javnosti na novoj dužnosti obznanio je i prve donesene odluke.

- Usvojena je odluka da će se Sućurac ogradit žilet žicom, kao i Malačka i svi ovi periferni djelovi, da nam ne bi slučajno, dok su na godišnjem, smjenjeni gradski oci utekli pa da nemamo kome vratiti ključe! – kazao je Radić, dodajući i kako ima ona priča da je naš gradonačelnik najštedljiviji u Hrvatskoj, a to što se u njih „najia“, to nema veze!

Meštar Donjokaštelanskog krnjevala Marko Grozdanić, pak, najavio je kako će u svom mandatu raditi manje nego ovi koje su smijenili, iako je to malo teško, ali će  imat više „pinez“ nego oni,  jer imaju svoga Baltazara, kao i kako će dobro upravit gradom i ovo peto godišnje doba učiniti najveselijim do sada.

- Mi nećemo širit ni aerodrome ni ceste, mi ćemo napravit kanalizaciju, jer problem je u govnima – poručio je Meštar.

Iako su, za razliku od drugih maškaranih udruga, preuzeli ključeve samo jednog mjesta, ni Sućuračke maškare baš kao ni oni nemaju u planu ovih mjesec dana raditi ništa nego „samo frajat“.

- Pošto im je preostalo još malo vremena do kraja mandata, nećemo ni kudit ni falit vlast, jer ionako ima još svega par miseci, ovo malo pinez šta im je ostalo ćemo potrošit i zabavit se kako Bog zapovida, a ko dođe kasnije, u peti misec na vlast, neka se snalazi kako će i šta će dalje, zaključio je novoimenovani čelnik Sućurca Marin Bonacin.

Osim primopredaje ključeva grada ove je večeri okrunjena i kraljica Donjokaštelanskog krnjevala, Neda Grozdanić, strašno fina cura, uz to i slobodna, kako je predstavio Meštar Grozdanić, uz napomenu kako ne zna čija je, ali i da prima ozbiljne ponude zainteresiranih,kao i kraljica Dječjeg krnjevala, trećašica Petra Grbeša iz OŠ Bijaći.

Poklade su tako najavile i svoj Dječji krnnjeval 12. veljače, koji tradicionalno kreće iz Lucijinog puta, a ove godine uz kaštelanske vrtiće i škole očekuje se i dolazak brojnih gostiju iz susjednik gradova, kao i nezaobilazni veliki Donjokaštelanski krnjeval 28. veljače, a nakon dugih šest godina pauziranja ponovno ćemo ih vidjeti  i na Riječkom krnjevalu.

I Sućurani garantiraju dobru zabavu na svom krnjevalu, uz 30 točaka, od kojih je desetak iz samoga mista, jer im je draže da imaju više slika iz svoga sela, zbog svoje posebne zafrkancije koja za vrime maškara posebno dođe do izražaja, iako je svatko dobrodošao, zaključio je Bonacin.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: