MAŠKARANA DOGAĐANJA OD 3. DO 28. VELJAČE
Druga polovina siječnja, već prema dugogodišnjoj praksi, vrijeme je kada članovi kaštelanskih krnjevalskih društava započinju s pripremama za različita maškarana događanja pa se tako ovih dana započelo s pripremanjem programa za ono što nam maškare pripremaju tijekom 25 dana.

U krnjevalskom društvu Poklade u Donjim Kaštelima, i u krnjevalskoj udruzi Polantana iz Kaštel Kambelovca, kao i među članovima sućuračkog Kampanela, započeli su sastanci, dogovori i raspodjela zaduženja.

Iako sve pojedinosti nisu u potpunosti definirane, na scenu će najprije maškare iz Polantane, koje će preuzeti ključeve grada u petak, 3. veljače, no još nije određeno mjesto primopredaje. Dan kasnije, u subotu, 4. veljače, svoj dio ključeva grada preuzet će, na zajedničkoj zabavi, članovi Poklada i Kampanela. Mjesto ovog događanja ni oni nisu još uvijek točno odredili.

Prvi ovogodišnji krnjeval bit će jubilarni 20. Dičji krnjeval Polantane, u nedjelju, 5. veljače, dok će njihov veliki krnjeval biti održan dva tjedna kasnije, 19. veljače.

Sućurani će svoju maškaranu povorku organizirati zadnju subotu prije Pokladnog utorka, 25. veljače.

Dičji donjokaštelanski krnjeval na rasporedu je u nedjelju, 12. veljače, dok je najstariji i najveći kaštelanski krnjeval, onaj u Donjim selima tradicionalno na programu na Pokladni utorak, 28. veljače.

Sva tri krnjevalska društva, kako su nas informirali Mario Ban, Marko Grozdanić i Stipe Krokar,  i ove će godine, nakon krnjevalskih povorki organizirati i maskenbale, a u Sućurcu i Donjim Kaštelima već se užurbano pripremaju za izdavanje ovogodišnjih satiričkih listova Mašogadur i Maškadur.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_6162)

  oće li se kaštelani ove godine usudit za krnju stavit političare iz svog sela, a ima ih koji su se lipo šporkali, ima ih koji su lipo obečavali a nisu ispunili, koji ne rade ništa a skaču na funkcije. bojim se da neće, lakše je one velike izdaleka. ovi bi se naši ipak mogli najidit i osvetit

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3215)

  A približaju se maškare a ča se imaju pripremat kad u donjin kastilin nije vise isto tu se neznako koga .....a več kad pišu i klamaju nek najprije glavonje i lokaduri pišu o šebi i svojim obiteljima mogli bi napravit i najbolji film lako se rugat sa drugin a nek pišu malo o malon anti,mati,ivanu ,maškari kljotu i eto ti zabave a di su oni dani kad su svi skupa balali pivali a šta su sad napravili od maškar maškaru jer samo im je k.d.koristilo i koristi za osobne interese uglednicima i pojedinim mudrijašima iz staroga nek se vrate opet oni ča su s ljubavi bili u drustvu bez interesa a dok budu ova dva rodjaka i njiovi pokornici vodili k.d.če izumrit.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1387)

  Očeli ugostit Riječane u novo obnovljenom domu sta ga je nedavno otvorija poteštat i svita

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara