TEHNIČKI PROBLEMI NISKIH TEMPERATURA
Ako je suditi prema podacima koje je objavila tvrtka Vodovod i kanalizacija, pretpostavlja se da su Kaštelani, od svih gradova i mjesta u okružju, najozbiljnije shvatili upozorenja nadležnih i primijenili sredstva osiguranja vodovodnih instalacija uoči dolaska niskih temperatura pa je u Kaštelima zabilježen najmanji broj intervencija  službi VIK-a.

U razdoblju od  7. do 16. siječnja, kada su na ovim prostorima zabilježene izuzetno niske temperature, djelatnici Vodovoda i kanalizacije na širem splitskom području obavili su čak 1901 različitu intervenciju zbog posljedica niskih temperatura, od čega se 937 intervencija odnosilo na izmjenu vodomjera.

Najviše intervencija zabilježeno je na području mreže Solin, njih 398, mreže Trogir 328, mreže Split zapad 323 intervencije, mreže Split istok 313, u mreži Zagora 270 te u dežurnoj službi 89 intervencija.
U Kaštelima je u navedenom razdoblju obavljeno ukupno 180 intervencija.

Najviše sveukupnih intervencija obavljeno je u ponedjeljak, 9. siječnja, dok je u Kaštelima dan za najviše posla djelatnicima VIK-a, bio utorak, 10. siječnja, kada su intervenirali 62 puta..

Najviše vodomjera, 200, zamijenjeno je na području mreže Trogir, u Zagori njih 197, na zapadnom dijelu Splita 176, u Solinu 174, na istočnom dijelu Splita 156, dežurna služba zamijenila je 13, dok je u Kaštelima zamijenjen 21 vodomjer, a novi vodomjeri su se ugrađivali u najvećem broju u petak, 13. siječnja. 


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • 5252 (Gost_9173)

  ljudi se ljute na vodovod ,.Stiropor koi oni stavljaju nije ponekad pouzdan znaći svatko je trebao uzeti komad krpe i vezati oko glave brojčanika vode a ne ćekati da to netko drugi napravi.dajte malo i građanskog posluha i solidarnosti,osim toga vodovod je pet dana prije obavijestia što se sprema.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6168)

  Koliko znam, šahte i brojila su vlasništvo Vodovoda koji ih i održava po zakonu, pa prema tome neka izvole se snać i za zaštitu (ukopavanje na potrebnu dubinu i pokrivanje) Nije samo led u dalmaciji i Hrvatskoj. Problem je šta je to stoka na budžetu i mjerilu, pa ako in zafali, poskupu vodu, a neće da osobno odgovaraju za štetu i neugodnost korisnika kad pukne brojilo. To ja i korisnicima jasno, pa sami štite "svoja" brojila. Onda dođu očitat stanje, pa u proliće sve pokrove (a i ranije) izbace vanka. Stoka...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9504)

  "...dajte malo i građanskog posluha i solidarnosti,osim toga vodovod je pet dana prije obavijestia što se sprema."

  je, je, znali su u Vodovodu i da in je na gradilištu na Kili u Splitu privremena instalacija nezaštićena, pa isto nisu ništa napravili. To je bagra.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2146)

  Svak svoga pripozna.

  oko 1 godine prije
 • Borbena_Ponoćka (Gost_154)

  e moj nov'nar....
  znači Split zapad 323 + Split istok 313 nije = Split 636 intervencija?

  e moj nov'nar...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_130)

  Kad su šahte i brojila vlasništvo Vodovoda, onda ih oni moraju osigurati.
  Pametnome dosta.

  oko 1 godine prije
 • I (Gost_7811)

  Pa kad pola Kastela nema vodu, logicno.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara