Prije dvadeset i pet godina, 15. siječnja 1992. godine, dvanaest zemalja članica tadašnje Europske zajednice formalno je priznalo Hrvatsku, i Sloveniju, kao samostalne i neovisne države. Odluka je jednoglasno donesena na sastanku članica 17. prosinca 1991. godine, a stupila je na snagu 15. siječnja 1992. godine.

Tadašnji predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman rekao je da je „Hrvatska u tijeku cijele svoje povijesti - usprkos svim nedaćama i ograničenjima očuvala svoju nacionalnu i državnu samobitnost i nakon punih devet stoljeća vratila se u međunarodnu zajednicu kao slobodna i međunarodno priznata država. Hrvatska, svoja i suverena neće iznevjeriti svoju Europu i slobodan svijet”.

Hrvatska je u Domovinskom ratu obranila svoju slobodu i neovisnost, a u četvrt stoljeća svoje samostalnosti ispunila je sve strateške ciljeve - postala je članica Ujedinjenih naroda, te članica Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije.

Istog dana, 15. siječnja, ali šest godina kasnije, 1998. godine završena je i mirna reintegracija, kada je hrvatsko Podunavlje vraćeno u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.


KOMENTARI:

Stari Komentari (65)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_1133)

  "A di su slike guzičara iz Općine? Di su obidvavali, klanjali se, držali prazne govore, hvalili lupešćinu...govorili: "mi ćemo ....", a šta nisu još smislili sve laži kojima će bombardirat ovi jadni, napaćeni puk za lokalne izbore!"

  Ko yebe napaćeni puk kad je glup pa ih izabire.

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_5116)

  pastire smo zbrinuli, a što je sa stadom????

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_9610)

  "pastire smo zbrinuli, a što je sa stadom????"

  Ono šta je i zaslužilo. Evo in malo:

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_2210)

  stvorena za lažne invalide domovinskog rata

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_9203)

  i pismenu i radinu dicu..svi vrsti fakulteta a najvise teoloskih ..i onim iz materini kuzina..blago njima i drzavi koja ih ima..;)

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_1098)

  Sami ste krivi za lazne invalide. Znate di van je bija susid,sta je vozija prije rata,di je sta,pa kad se rat zavrsija a on dobija peniju,dobija stan, vozi lipo auto, zlatna kadena prst debela oko vrata,skupi mobitel, svaki dan po kaficima i kladionicama, jeste li se zapitali kako i otkud pare.njegov stan u rudinan,a on i dalje stoji u selu di je sta i prije rata. Jeste ga prijavili , niste jer je on vama bez posla da drzavu i sta ocete vise..

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_5116)

  dok je nekom bio rat; nekom je bio privatizacijski brat :D

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_2151)

  "... jeste li se zapitali kako i otkud pare.njegov stan u rudinan,a on i dalje stoji u selu di je sta i prije rata. Jeste ga prijavili , niste jer je on vama bez posla da drzavu i sta ocete vise.."

  Lipo ti govoriš, a kome prijavit u ovom sustavu? Zaboravija si da je Vrhovni sud prisudija u slučaju Ankice Lepej i Ane Tuđmanove da novac nije imovina, a u slučaju onoga ličkog "Tuđmana" i male crnkinje - odbojkašice da je prst u gujici - rukovanje. Oni koji i dočekaju pravdu na sudu, dočekaju je tako kasno da su samo godinama na šteti uz psihičke stresove. Drugi je razlog šta je gomila našeg svita ionako koruptivna i samo je ljubomorna na tuđu "povlasticu" koju bi rado za sebe, a nema osjećaj pravde (dokaz: crna gradnja, sječa sitnog drveća, vezovi u lučicama, zapošljavanje priko veze,...).

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_2151)

  ...Ono malo poštenih šta je preostalo uglavnom biži glavom bez obzira, a njima se pridružuju i oni iz ove druge skupine, ali samo kad in dogori do noktiju, tj. kad ih od neproduktivnog grebanja skroz saderu do krvi.
  I na kraju, a zašto ti, dragi goste 1098, sam ne prijaviš neki takvi slučaj? nauči i nas svojim pozitivnim primjerom.

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_9203)

  blago nepismenim..njihovo je kraljevsko nebesko..;)

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_5116)

  nije važno ni podrijetlo ni nacionalnost vengo kojoj mega, a globalnoj korporaciji pripadate ( skupa sa svojima) :):D:)

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_3502)

  Ajde samo u Rudine vidi ko je dobija stan pored kuc ,vikendic u kojima ima ugostiteljski objekt, luksuzne brode samo u novskon portu ergelu auti i motori i svaki dan od po kaficin a bili su gologuzi,nesmis objavit imena jer gospoda brišu,ka i sta su napisali da je drug dobija stan pored kuce i proda i sta vise mozes lajat na misec ako koga prijavis na....a si..ajde posteni iz opcine oformite jednu komisiju da provjeri ovo i dobit ce te izbore.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_3502)

  2151 a sta stitis gospodina iznajmija je stan a prijatelj ti isto a snjin pijes kafu napisivelikin slovin lažni invalid strada na motru i sad se k....ima dvi kuce i to mu je malo reci pajdo

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_9203)

  jebes jedne i druge..to je ista balkanska kaca..samo se ponavlja..nego kako vratit natrag ciste
  ariju..vodu..more..susida..prijatelja..svoju obitelj..zemlju..siromastvo.zvizde..nebo..ditinjstvo..u hladnu sobu ..a ti uvucen pod posteljinu u toplu krevetu..i sav sritan..cekajuci novi dan..kako to vratiti..a za ove..jadnike..jebe me se..;)

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_2151)

  "jebes jedne i druge..to je ista balkanska kaca..samo se ponavlja"

  Nije: iza 1945. invalidi su i radili. Iza 1995. nema posla ni za zdrave, pa i njih šalju u penziju.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_9151)

  Ha ha. Ovaj portal me uvik nasmije. Najjači komentari. Ne znam tko je na vlasti kod vas.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_3029)

  cdu-csu..;)

  oko 10 mjeseci prije
 • HRVATSKA ŽIVI TISUĆU GODINA (Gost_343)

  Hrvatsku slobodnu i demokratsku smo dobili nakon tisućljetne borbe ipatnje našeg naroda i nakon stotina tisuća života kroz povjest položenih na OLTAR DOMOVINE,a vi danas da nije SLOBODNA I DEMOKRATSKA nikada nebi moglin pisati po portalu što pišete!

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_1128)

  HRVATSKA ŽIVI TISUĆU GODINA (Gost_343)
  objasni to " slobodnu hrvatsku", objasni i " demokratsku hrvatsku". ja san i hrvatsku u okviru jugoslavije drža za svoju hrvatsku. nisan patija, otac mi se borija za nju. ka invalid je radija posli rata ka i svi drugi. penziju dobija na račun radnog staža ka i svi drugi. nisu se ubijali, nisu pljačkali i kamatarili, nije bilo ovrhe.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_1128)

  HRVATSKA ŽIVI TISUĆU GODINA (Gost_343)
  usput reci šta smo izgubili

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_1951)

  1128 u ovoj državi umisto života izgubili su obraz i čast jer da ga imaju nebi se šepurili na račun onih koji su mladost i zdravlje ostavili po čukama a pojedinci sidili u teplu i dobili Hrvatsku po svom guštu samo njihovu jer za ovakovu se nisu borila nasa dica nego za ideal ka i jnihovi didovi kojinsu bili u partizanima i nisu nista dobili apenzije su dobili na račun svog staža dizali kredite za kupit spaker a ovi danas di su zaradili a nigdi nisu radili a nisu ni dica Kastelanskih kulaka pa su prodavali didovinu.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_2151) (Gost_1128)

  a zašto ti, dragi goste 1098, sam ne prijaviš neki takvi slučaj? nauči i nas svojim pozitivnim primjerom.

  nema se tebe šta učit , ti sve znaš. kad su ljudi prijavljivali lažnjake i lopove uvik bi se naša onaj koji je zna da su lažnjaci i svidočija kako to nije istina, kako su skupa vojevali.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_1951) (Gost_1128)

  i sve in je malo.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_2170)

  3029 ma koje jugovine ko ti je branija reč ko si i koje vjere niko i ne laži samnom su u školu išli i druge vjere i nacijonalnosti i dok nije doša ovaj rat nismo ni znali ko su nit je o tome itko vodija racuna a ja san proša cili svit i svugdi mi je pisalo v.n.d znaci rimokatolik Hrvat d.Jugoslavensko ka i tebi i nikad ni u jednoj zemlji nisam imao problema o moj kad pišeš dobro promisli.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_3029) (Gost_1128)

  partizani su oslobađali od fašista, nacista ,ustaša i četnika i oslobodili su i nakon oslobođenja se radilo i gradilo. tačno je da su branitelji i domovinski rat temelj moderne hrvatske ali nikako neovisne ni ekonomski ni politički. ako je ona hrvatska bila sastavni dio juge ova je evrope i dalo bi se govorit o tome koliko je sada neovisna

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_5116)

  nije važna nacionalnost ni podrijetlo vengo kojoj globalnoj ,a mega korporaciji pripadate (skupa sa svojima) :) :D :)

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_3029)

  1128..sam sebe lazes..u onoj drzavi..nije se radilo nego lincarilo..na radnim mistima..a radilo se doma i u polju..radna mista su sluzila..za lokati i zderati i imati socijalno..zato se i govorilo..ako ti se radi podji u njemacku..ne lazi..i ne mudruj..tu tvoju linosti ce ti placati i unuci..;)

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_1128)

  ko je izgradio ceste , ko je elektrificira sela, ko je izgradio tvornice, hotele, škole, vrtiće, ko je u bolnicama i ambulantama ličio, ko je po kućama dava injekcije, ko je čistija konale uz ceste. ko je otpravlja vlakove, ko je cemenat proizvodio i izvozio, ko je namještaj proizvodio. ko je brodove radio.možda tvoji po njemačkoj i argentini.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_1128)

  https://scontent.fzag1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/16143278_1305081872882427_2651672391732692513_n.png?oh=97d196bde7ea163e111acbff3ea72ed7&oe=59154A06

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_5608)

  Mlaxi bižite vanka iz ovog jada od države....žali bože onih koji su poginuli...Sa obe dvi strane

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_5116)

  5608 toooo šjor točkasTi:) vengo, svaka Van je na mistu :)

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_1128)

  Kad mladi pobignu ko ce ostat ovde . Ko ce in cuvat prag kuce,vatru na kominu i stine i drace za kusin o kojemu vole pivat nasi vrli rvatine.nek ti kusin bude stina. Iselili su tako iz bosne i hercegovine, iz zagore, bizalo se od skole i motike a sad govore da su potirani. Opet isto se ponavlja.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_1951)

  Puno nji ima šta pivaju o kušinu i stini a isti ležu u tuđin postejan i spavaju na tuđin kušinin al ne mirno glavno da su velikervatine sa krizen na pancirin oko vrata niko nikoga nije tira da idu u Njemačku ,Kanadu navigat al isli su zaradit za bolji život ža razliku od pojedinaca iz Kastili koji su bili problemi sela pa kad je dosla ova drzavarekli su da su prognani a ovi su im omogucili mnoge privilegije od osobnih sofera muktih karata plačanjadva puta istih zemalja ko ce sve nabrojit znam da ce ovo izbrisat al i oni u urednistvu znadu na koga se odnosi.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_1951)

  9196 o cemu ti pišes o kojim lažima moja dica ce vracat tude dugove budi realan ostavi proslost jer nisi nit politicar ni povjesnicar a nemas ni trunku postenja ko nas je uvalija u ova g...a ovi"posteni"sta su se nakreli na racun moje i tude dice koja je stvarala ovu zemlju koji su isli iz ideala prodajmo ono sta su pokreli i nek vrate u zemlju sta su iz nje odnili ka i kralj kad je pobiga isti su bit cemo naj bogatija zemlja u E..

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_2090)

  "ko je izgradio ceste , ko je elektrificira sela, ko je izgradio tvornice, hotele, škole, vrtiće, ko je u bolnicama i ambulantama ličio, ko je po kućama dava injekcije, ko je čistija konale uz ceste. ko je otpravlja vlakove, ko je cemenat proizvodio i izvozio, ko je namještaj proizvodio. ko je brodove radio.možda tvoji po njemačkoj i argentini."

  I sve ode u MP3 u desetak godin. Stvarno je adeza bila ka tajfun, koja bilanca, takvi učinak nisu imali najozloglašeniji u povijesti.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_122)

  Ej ti 9196vise si dosadija satin tvojin ,dw si ti kojom sričom komunistički isprdak bar bi bija pošten i borija se zapravdu i poštenje takovi su sramota društva u kojem živemo i koji su nas doveli do ovoga žali bože mladosti a moji unuci neče kopat ja sam im ostavija šta sam krvavo steka a nit ce ist zeleno grožđe jer ga Kaštelani nikad nisu jeli za razliku od tvog kraja ipak si doša u pitoma sela al sa sobom nisi donija a to je kultura bez obzira koliko imaš para nekulturni ljudi ovako komentiraju i vrijeđaju a ako ti ne odgovara vrati se u svoj zavićaj

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_9196)

  122 eto ti tvoj..istocni zemljak..milance..alias mali mirko..ne radi a prima placu..nepismena lazljiva stoko..;)

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_122)

  9196 j....Karađorđe to ti je jedina komunikacija samo se ti žesči kad bi zna s kim komuniciraš iša bi isprid zrcala i pljunija sam sebi u lice i kad me sretnes slega bi glavu a znam ko si i samo cu ti kad se sretnemo javit di si veliki ratnice sta si nam pomoga da imamo ovakovu zemlju.

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_110)

  ja stvarno neshvačan odakle van više volje pisat o komunistima i ustašama, dajte pišite malo o sadašnjosti i budučnosti, pa na kasi u bilo kojen dučanu me trgovkinja nikad nije upitala ko su i šta su bili tvoji otac,dita...... več bi mi uvik rekla toliko i toliko kuna gospodine,

  a sad ko je kriv da naš čovik nema kuna u đepu ?????

  komunisti ????
  ustaše ????
  četnici ????

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_9196)

  e sad si mi drag..probia sam te ka onu gumenu stvar..ha..ha..ha..kazes znas me..a sta mislis..ja tebe ne..ha..ha..;)

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_9196)

  vi nepismeni robovi izgubljeni ste u vremenu i prostoru..i nitko od nas..nezna sta bi s vama ......a za to vase stanje krivi su vasi ka ti ..nepismeni prevrtljivi bivsi yu komunisti iz danasnjih hrvatskih frakcija..;);)

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_2218)

  " (Gost_9196)

  122 eto ti tvoj..istocni zemljak..milance..alias mali mirko..ne radi a prima placu..nepismena lazljiva stoko..;)

  Sinko, ti si bolestan. Ali to se liči, nego reci ti nama kako ti ne smetaju komunistička gowna i yugoslavenčine koje su to bile sve dok je yuga bila živa, a onda prominili naglo stranku? je li možda za takve i glasaš? Ako je tako, to je isto bolesno, ali neizlječivo, jer pacijent odbija liječenja.;)

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_9196)

  a to ..sta pises za mene..ratnice..ja imam s njima nista..ni s jednim ni drugim..tko ih jebe..;)

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_9196)

  kao i sa svim prije ..za vrime i posli rata..nista..ipak..mi smo profi..ha..ha..;)

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_2218)

  Čvaknija je trip...

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_9196)

  2218 kako se zovu stanovnici..biafre..;)

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_6221)

  "2218 kako se zovu stanovnici..biafre..;)"

  Nikako, ja ih ne zoven. Nemoj ni ti.:D:D:D

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_2291)

  :D:D

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_2215)

  (Gost_5116)
  pastire smo zbrinuli, a što je sa stadom????


  stado je pojia coce

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_1098)

  Čobane, a ne pastire.

  oko 10 mjeseci prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara