PREDVIĐENO TRAJANJE RADOVA JE DVA MJESECA
Iz Gradske uprave primili smo obavijest kojom se obavještavaju građani da će od ponedjeljka, 16. siječnja u ulici Bana Jelačića (bivši Zagorski put) u Kaštel Starom, biti postavljena privremena regulacija prometa zbog radova na dijelu državne ceste D8, poddionica Kaštel Gomilica – Kaštel Stari.

Predviđeno vrijeme završetka radova, sukladno vremenskim prilikama je dva mjeseca i ulica će u tom periodu biti zatvorena za prometovanje vozila. Mole se svi sudionici u prometu za dodatan oprez i razumijevanje dok traje navedena regulacija.


KOMENTARI:

Stari Komentari (52)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_234)

  Jada od gradske uprave!!!
  Koji su alternativni pravci, jer tom ulicom prometuje privatni prijevoznik?
  Gdje će se svakodnevni korisnici privatnog prijevoza ukrcavati za na posao?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5161)

  samo dva miseca, malo :P

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4038)

  Malo treba prošetati

  oko 1 godine prije
 • Netko nam to duguje (Gost_7194)

  obzirom da je ova ulica vrlo prometna, da nas je veliki broj ovisan o prometnom statusu ove ulice ali i malo šire, mislim da bi bilo korektno da nam netko nadležan i kompetentan malo temeljitije pojasni-nacrta kako ćemo preživjeti do završetka radova
  Ova ulica je županijska cesta i ako se već daju priopćenja o radovima trebalo bi stanovnicima dati informaciju koji su alternativni pravci, pogotovo što nam i dosadašnje iskustvo govori da prometne signalizacije ili nema ili je manjkava

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9407)

  Aj sta pametujete, autobus tj. privatnik moze skrenuti u Novom u ulicu sv Josipa i kraj groblja izaci na magistralu,obavijesti se putnike da ce autobus stajati kraj malog semafora i tamo kupiti putnike iz Novogi Stafilica, ljude iz Starog kupi na magistraligdje i sada ilegalno staje.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_234)

  Fala goste 9407, što si nam ti pojasnio alternativni pravac!
  Međutim, mi čekamo o naše gradske uprave da nas o tome obavijesti jer to je njen posao da svojim građanima ukaže na alternativne pravce, za to ipak pojedini u gradu primaju redovnu mjesečnu plaču!!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1158)

  "Jada od gradske uprave!!!
  Koji su alternativni pravci, jer tom ulicom prometuje privatni prijevoznik?
  Gdje će se svakodnevni korisnici privatnog prijevoza ukrcavati za na posao?"

  Ima novi put spojnica magistrale i stare ceste za aerodrom. Ili srušite ono ruglo od naselja poviše Agave, di je taj put i bija prethodno predviđen, pa stoka zgrad`la zeru kuć`ce. Ili u Lušiću izvlastite zemlje šta je bilo i zamišljeno kad je Kovačev podupira izgradnju marine. Lušićani su, naravno, mislili stat uz put i uzimat putarinu turistima, a šta drugo, tako bi i bija red, a onda je nastupilo otrežnjenje: novi put?! I naravno, sve stalo.

  Ukratko, bez kvalitetnih izvlaštenja ali bez ucjena, nema ni infrastrukture.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1158)

  "mislim da bi bilo korektno da nam netko nadležan i kompetentan malo temeljitije pojasni-nacrta kako ćemo preživjeti do završetka radova"

  čemu kuknjava? Bar u svin selima ima bar po dva puta - spojnice stare i nove ceste. A usput, sami luksuz i je imat dvi ceste. Kome je malo, neka se zapita kako u Podstrani i Krilu ide promet svako lito i to bez radova.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1158)

  "Međutim, mi čekamo o naše gradske uprave da nas o tome obavijesti jer to je njen posao da svojim građanima ukaže na alternativne pravce"

  Nisan zna da je tu autobusnu liniju organiza grad? Grad nije organizira ni prijevoz smeća, a ne ljudi.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_234)

  Službe gradske uprave su dužne svojim građanima ponuduti alternativne pravce za prijevoz, osobito prijevoz putnika koji svakodnevno iz ovoga grada odlaze ili dolaze na posao privatnim prijevoznicima. Nitko ne piše o gradskoj autobusnoj liniji organiziranoj od strane grada, već o osnovnoj, kvalitetnoj, sigurnoj i brzoj prometnoj komunikaciji u ovome nerednom gradu.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8753)

  kao prvo 37 a ni 38 nije gradska linija nego županijska isto kao i od privatnika pročitajte zakon o prijevozu gradska linija je samo ona na kojoj početna i završna stanica počinje odnosno i završava na području istoga grada a za takve linije grad raspisiva koncesiju.
  molim vas nabrojite gradske linije
  sramota za takozvani grad

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2256)

  kasteljanci pa ne poznaju svoje selo

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2227)

  "Službe gradske uprave su dužne svojim građanima ponuduti alternativne pravce za prijevoz, osobito prijevoz putnika koji svakodnevno iz ovoga grada odlaze ili dolaze na posao privatnim prijevoznicima. "

  Nisu. Po zakonu nisu čak obavezne ni 37-mu plaćat i organizirat javni prijevoz, to je sve na dogovornoj bazi unutar GV-a. Normalni grad ima i bolnicu i kazalište, je li to znači da svi nazovi-gradovi i sela moraju imat isto? Ne moraju, ali je svakako dobro.

  Drugo, nije istina da se prekida promet kroz Kaštela pa da se time ugrožavaju ljudski životi i pravi enormna materijalna šteta. A to šta će bit malo više gužve i izmjene u odvijanju lokalnog prometa i ukidanju nekih linija javnog prijevoza, to je normalno.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2227)

  "kao prvo 37 a ni 38 nije gradska linija nego županijska isto kao i od privatnika pročitajte zakon o prijevozu gradska linija je samo ona na kojoj početna i završna stanica počinje odnosno i završava na području istoga grada a za takve linije grad raspisiva koncesiju.
  molim vas nabrojite gradske linije
  sramota za takozvani grad"

  Grad tvore građani, on je njihova slika i prilika, ka pas i gospodar.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9677)

  Po ovim mudroijašima Ispada da bi svakom građaninu tribalo poslat popis aklternativnih pravaca ovisno o tome idu li u Tomija, ambulantu, Rudine, na aerodrim u ovi ili oni kafić.
  Ili ovi mudrijaši mislu da je narod blesav pa da ne zna ulice po svom mistu.

  oko 1 godine prije
 • gost2315 (Gost_9116)

  gost9677, ma nebi ,ni to valjalo,onda bi govorili ,ma vidi kur....i sinova koliko papira troše ,ali nisu mogli lipo napisat na dnu ulice obavijest ,i svi bi znali ?:)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9611)

  A niko se ne pita zašto nema javno i lako dostupno objavljenih voznih redova Posa-e, Denisa i ostalih "nebitnih" informacija, umisto najave filozofiranja trećerazrednih političara i "umjetnika" po dvorcu Vitturi, ustašovanja po GKK i nepotrebnih i loše organiziranih srdeladi u sklopu "kašt. ljeta"? Rad pogrebnika, groblja, dušobrižnika, apoteke? Jer to seljačinan sa dva struka od pom u dvoru ni ne triba, njima trib informacija kad će mukte sadnice i di je jeftiniji gnjoj. *eba vas "grad"...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1411)

  Ajme kako judi pametno komentiraju daju pametna rješenja,svi sve znadu.....lipo te straj živit među pametnima ; i sad i da nisi moraš bit malo blesast jer drukćije nemoš opstat.Bojin se da se ovi pametni ne potuću među sobon, a onda nije zgorega bit malo po strani.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_107)

  Vidi kako ante sanader radi za svoje,za dva miseca biće gotovo,šotokuco ,je malo morgen,garant ovu godinu neće bit gotovo,po gradilištu se mota jedan čovik,finta nešto se radi ? još jednu turističku sezonu ćemo se gužvat i nervirat ,ginut i normalno otirat goste,glavno da se gaženica završi ,zna se !!!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2244)

  Ma nemojte gadit maloga antu on je vridan čak je prominija sliju na f.slikan s velikin traktoron i sta se bunite sve ima sta pozeli a brige njega za puk ima on svoje posilne koji o bi avljaju njegove naume

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8220)

  9611 U sridU :)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9677)

  Posa i denis ne mogu objavit vozni red jer voze na crno i staju na crno na mista di nije stanica

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1172)

  "Posa i denis ne mogu objavit vozni red jer voze na crno i staju na crno na mista di nije stanica"

  Eto, i to je posal određenih službi, utvrdit i naplaćivat korištenje ugibališta.

  oko 1 godine prije
 • dragi prijatelji razrvodnjavate problem (Gost_5212)

  ulica bana jelačića je po značaju jedna od 3.do 5. prometnica u gradu
  molimo nadležne za više informacija i gotovo
  kakav denis, smodlaka i slično
  zanima nas kako ćemo na posao, djeca u školu, vrtić
  i imamo pravo na potpunu informaciju
  vidili smo, žćivili i mi koji smo preživili da je ova ulica jedno od glavnih prometnih čvorišta u gradu i zato zahtjevamo više informacija
  P.S:
  u ovoj ulici stanuje i gradonačelnik! ili uz nju

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6206)

  "kakav denis, smodlaka i slično
  zanima nas kako ćemo na posao, djeca u školu, vrtić
  i imamo pravo na potpunu informaciju"

  A lude glave, pa šta misliš kako ćete, nego drugim putima koji nisu u obuhvatu radova.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7429)

  [quote"kakav denis, smodlaka i slično
  zanima nas kako ćemo na posao, djeca u školu, vrtić
  i imamo pravo na potpunu informaciju"
  ][/quote]
  Ajde lipo daj adresu di živiš, i do kojeg vrtića tribaš stić pa ćemo ti probat pomoć

  oko 1 godine prije
 • (Gost_231)

  Vjerojatno će se tamo moć uključit na magistralu samo alternativnim putem. Ne virujem da će zatvorit kompletno raskrižje.
  Isto tako će se privatni autobusi penjat u Starome i izlazit na magistralu. Nama to znači. Jednostavnije je poć busem u Split! Ne moraš se mislit ni di ćeš parkirat ni oko potrošnje goriva.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6126)

  Dao Bog da Posa i dalje prolazi donjom cestom preko Kaštel Starog! I onda neka se i dalje penje na magistralu!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1191)

  Uvik se može starom cestom. U stvari, Kaštela imaju rijetku povlasticu u odnosu na druga sela: rezervnu cestu koja ih međusobno spaja i vodi u okolnu civilizaciju. I opet ne valja.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3125)

  Gostu 1191
  Ti si stvarno budala koja se nikad nije vozila ovom dionicom ili živiš na vrh kozjaka,po tebi nije trebalo ni ovu brzu cest raditi?
  Jesi li ti kad vozio i ovim djelom brze ceste kad su špice pa budalo jedna vidio bi da je i ona malo ,a kamoli se vratit na staru kaštelansku cestu.
  Neshvatljivo koje sve budale komentiraju,i to stvari jako osjetljive,opet te budalo jedna moram pitat jeli znaš koliko je ljudi poginilo na ovoj cesti i koliko djece se služi ovom cestom,.......

  oko 1 godine prije
 • (Gost_123)

  Bilo je lakše obrisat moj komentar, nego odgovorit na njega!!!
  Pošto nije bilo šporkih rići niti sam koga uvridija, osim ako istina vridja, ima bit da sam pogodija u sridu...

  Ukratko zašto zatvaraju taj komadić ceste ako nisu nadvožnjak pustili u promet, i ako nisu prema školi jednosmjernu cestu napravili, do bobanića i onda put magistrale do one poljoprivredne apoteke?
  Gradonačelniče evo krizne situacije, tuda i dica idu u školu, a zatvara se u glupim okolnostima, duplo opterećenije raskršće od bilo kojeg u gradu.
  Dodji regulirat promet, miriše na kaos..

  Nisu nadvožnjak niti dirnili 2 godine dok god ja ovdi nisam napisa, da ondi nasuprot dućana ima komadić puta koji se može spojit ako doli niže nemogu kupit zemlju.
  Nek pitaju ako neznaju, a kako rade ili neće ili neznaju!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1191)

  "...po tebi nije trebalo ni ovu brzu cest raditi?"

  Trebalo je i to odavno, a ne sporu s križanjima. Neka Kaštela sama financiraju iz budžeta lokalne puteve, a ne glumit sirotinju usporit brzu cestu i to na račun države. A budala te napravila, kad ne vidiš prioritete.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8106)

  Ulaže se u taj jadni asfalt a željeznica nam trune dok se naši ćelnici iz općine uhljebljuje.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6175)

  Trunila bi željeznica i da se u nju ulaže, kad se njome nema ko ni šta vozit.
  Vjerovatno radiš na željeznici..:D

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9969)

  Evo 1 ura a niko ne radi

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2193)

  Jutros je cesta bila otvorena. Hrvatska je jedna velika neorganizirana država.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_535)

  Odgovara: # 413324

  Sada je cesta zatvorena!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9366)

  Autobusi g. Smodlake život znače!!!
  Di se sad penju na magistralu? Ko zna koliko dugo će raskrižje u starome bit zatvoreno.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7091)

  za zahvat koji je predviđen nije potrebno zatvarati cestu, moglo se raditi u fazama (vidija sam projekt), osim u Kaštelima se ne izvode radovi na ovaj način (PZC (dio Strabaga) je radio ceste i u Dubrovniku - ulaz, Lovreč- Imotski, Šestanovac, Zapadni ulaz u Šibenik, Pag, Vir isl.) pa se nije radilo na ovaj način. Međutim, u ostalim gradovima gradsku upravu i gradonačelnika je zanimalo kako će gradovi funkcionirati, a ne da podijele grad na dva dijela (ni u Lukšiću nisu završili radove, a s ovi 30-40 radnika neće ni ovo u roku od 2 mjeseca).

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3208)

  Triba bi to križanje Jadranske magistrale sa Zagorskim putem zauvik zatvorit za promet. Radi se o najopasnijem križanju u Kaštelima na kojem se vozači na magistralu kaubojski uključuju silom te divljački oduzimaju prednost prolaza vozilima koja se kreču po glavnoj cesti umisto da skrenu u desno, a kasnije se okrenu na mistu di je to dopušteno i sigurno. Zato i dolazi svako malo do sudara. I meni je jedan rodijak tako izletija, a ja se nisan baš puno ni potrudija kočit, bar se je jedan kretineto naučija pameti – neće više izličat na silu.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9610)

  "Autobusi g. Smodlake život znače!!!
  Di se sad penju na magistralu? Ko zna koliko dugo će raskrižje u starome bit zatvoreno."

  Pa je li i to na crno? Ima li išta po zakonu u ovin nesriknjin seliman?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9610)

  "Triba bi to križanje Jadranske magistrale sa Zagorskim putem zauvik zatvorit za promet. "

  Aleluja! 100% ispravan zaključak. Ali, kako naš svit reče: "Prije bi mu (in) ušlo metar u gujicu nego centimetar u glavu".

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9610)

  "Međutim, u ostalim gradovima gradsku upravu i gradonačelnika je zanimalo kako će gradovi funkcionirati, a ne da podijele grad na dva dijela "

  Koja dva? ja znan za 12 dijelova.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6175)

  Bilo bi dobro da počmu radit tu, a i da neko od hrvatskih cesta bude uokolo koji dan i da gleda ima li problema i kako ih rješit.
  Ondi su tisne uličice, privvremeno bi tribale bit jednosmjerne, da se izbjegnu čepovi zbog nemogućeg mimoilaženja.
  Sve izgleda jako amaterski, mjestimično i vrlo glupo regulirano i upravljano.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8064)

  Ma nisu trebali kompletno zatvorit raskrižje! Trebali su ostavit alternativni izlaz na magistralu u Starome. Totalno su nemogući. Prisić grad na dva dila, ko je to vidija?!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1110)

  PZC na čitavom gradilištu Magistrala, Lukšić kod škole, Zagorski put, i dolje na cesti cca 5,5 x 2 + 1+1 =13 km ima 40 radnika, svaki radnik 325 m. Radit će do zime 2018., još će naš gradonačelnik dozvoliti koje grailište na Franje Tuđmana, on je tu da prima plaću, a ne da misli na nas i radi za nas.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6221)

  " Prisić grad na dva dila, ko je to vidija?!"

  Koji grad? Prema kojemu GUP-u? Onoj divljači povrj ceste nikad nije smetalo živit di nema ničega, pa ni puta. I na kraju, niko ne brani nadvožnjake, tunele i mostove radit, samo neka se gospoda bespravni graditeljii ne oslobađaju komunalnih doprinosa, nego in triba i povećat.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1204)

  Pametnjakoviću, 6120, ti autobusi g. Smodlake doista život znače. Zato nemoj govorit ni kontra putnika ni kontra prijevoznika!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1204)

  Ovo je upućeno gostu 9610!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5141)

  " ti autobusi g. Smodlake doista život znače. Zato nemoj govorit ni kontra putnika ni kontra prijevoznika!"

  Onda ih legalizirajmo, nek plati gradu koncesiju i naknadu za ugibališta (ukoliko ih naplaćuje) i nek se objave cijene karata i vozni red na stranicama grada.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara