PALJENJE KONTEJNERA KAO GLAVNO ZANIMANJE
Nezapamćenim hladnoćama koje nam zadaju glavobolje proteklih dana, najvećim dijelom zbog zamrznutih vodovodnih cijevi, zbog čega je dobar dio Kaštelana danima bez pitke vode i suhih špina, neki su izgleda odlučili doskočiti na drugi način. 

Uz besplatno grijanje vatrice koja polako tinja iz kontejnera, kada ih već alkohol ili nešto drugo nije dovoljno zagrijalo, i miris zapaljenog smeća i plastike koji doslovno guši sve uokolo. Možemo zamisliti te "pametne" i "mudre" glavice kako drhtavih ruku, kao u priči Djevojčica sa žigicama, pale zadnju šibicu kako bi se malo ugrijali.

Malo smo sarkastični, naravno, ali teško je i zamisliti što se to krije u glavama nekih naših sugrađana ( iako i ne zaslužuju da ih se zove građanima), kojima je izgleda jedino zadovoljstvo zapaliti svaki kontejner pored kojeg prođu. Pod okriljem noći, dakako, baš onako - junački!

Samo rano jutros smo tako naletili na čak četiri u Kaštel Starom, na različitim lokacijama, a isti su gorili i prije nekoliko dana, po najvećem "minusu"! Osim nesnosnog smrada, koji se dugo širio okolnim kvartovima, ovim "junačkim podvizima" još svjedoče i okolne ceste prekrivene šljunkom, jer su danima bile zaleđene zbog vode kojima su kontejneri ugašeni, a koja se zbog hladnoće zaledila na tlu.

Uz to što uništavaju imovinu koju svi mi koji imamo stvaran posao, za razliku od njih, plaćamo, svojim nepromišljenim ponašanjem ( da ga ne nazovemo drugačije), danima dovode u opasnost zdravlje i živote  drugih. Sa svojima, izgleda, ionako ne znaju što bi...


KOMENTARI:

Stari Komentari (21)

 • (Gost_2108)

  Netriba ovdje puno mudriat znači kad bude naša Policia imala dobre plače onda sam uvjeren da če bit sigurnije življenje u cilioj državi.Ali očito onima na vrhu nije prioritet .

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1114)

  bravo. kad učitelji i nastavnici budu imali veče plače onda će i dica bit bolja, kad likari budu imali veče plače onda neče ljudi umirat, kad bi se sve dionice dale braniteljima nebi nas niko moga napast oni bi nas branili. pa onda neka se raspane ovaj sistem koji neki obožavaju.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7680)

  prije je svaka kuca imala svoju kantu sa brojen iznosila bi se na ulicu oni dan kad se kupilo smece zasto je to problem opet napravit?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2270)

  Dičija posla

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6229)

  Vratit opet kante i rijesen problem evo gori na Polinovcu nisu dica zapalila nego gospoda koja donesu lug i bace u kontejner i eto odakle sad gori jer nima dice u školi nit se igraju okolo gospodo bacite u svoj vrtal lug sta ocistite spaker ili pec u svoj vrtal.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8238)

  Reka je berket cim dođe na vlast maknit ove "neugledne" kontejnere.
  Evo jos ih mice

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4113)

  Triba vratit goli otok.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5189)

  4113 voda mrzne u cijevima, a Vi bi; kakovi otočić??

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8257)

  goli otok ne triba vratit nego naselit

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8120)

  Goste 8238 po tvojim komentarima vidim da si ista osoba i uvik o Berketu. Zaštonisi pošten pa dikod i o Hdz-u, Da postoji vaga za takvo mirenje siguran san da je gori hdz 100 puta nego Berket ali za tebe je jedino ča si donija sa istoka....

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9413)

  zato nan je udovčić da sliku ove 4 godine
  bija je ka bombončić
  niko ga nije ni vidija ni ćuja
  povuka se ka miš u bužu i svakog prvoga brojija buštu do trisprvog

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6124)

  Kada počnemo primjenjivat prihvaćene EU norme o zbrinjavanju otpada. Tada će se uz razvrstavanje otpada po vrsti, konačno počet plaćat odvoz i zbrinjavanje prema količini, a ne kvadraturi stana. To znači da će korisnici kanti i kontejnera bit vidno zainteresirani da ih spremaju do pražnjenja na sigurno da in neprijatelj ne baci svoje smeće u njih i poveća in račun. Jasno, urednost će se podrazumijjevat, osin ako nećete da van u dvoru ili stubištu smrdi.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4156)

  sve to smece triba iskrcat nasrid jugovinila i zapalit

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3982)

  8120 a sta nije sve izlaga trci laži

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9203)

  Neka nadležni prošetaju do opčine Okrug pa ih pitaju kako su makli kontejnere i uveli kante po kučama.
  Kako netko može a netko ne. Samo treba volje.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1158)

  "Neka nadležni prošetaju do opčine Okrug pa ih pitaju kako su makli kontejnere i uveli kante po kučama."

  Misliš ovako?
  Okrug donji škovace

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1158)

  Pardon, ovako:

  Ovako

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8154)

  Prosetajte ulicom Stipe Pense pa pogledajte deponij poput pžaca il karapovca neznam ciji je teren vjerovtno privatni nema cega nema od pasjih govana strih olupina,svega pa imali itko u komunali da vlasnika upozori da smecu di se kupu pacovi nije mjesto tu nek ocisti napokon.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4788)

  "kad učitelji i nastavnici budu imali veče plače onda će i dica bit bolja"

  Nije nego obrnuto. Kad dica budu bila bolja i prestanu razbijati javnu rasvjetu, autobusne stanice itd, onda ce bit vise love u gradskom proracunu za vece place.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4788) (Gost_1090)

  kome, jel braniteljima i političarima.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2227)

  "kome, jel braniteljima i političarima."

  Ovisi o kvaliteti gradskih vijećnika, a to ovisi o kvaliteti glasača.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara