hren

PREDAVANJE KOJE ĆE ZANIMATI TURISTIČKE DJELATNIKE I GRAĐANE
Stvoriti “projekte ujedinjenog susjedstva”, okupiti zainteresirane pojedince i poslovne subjekte koji su vezani lokacijom, pomoći im u izgradnji zajedničkih inicijativa i podržati ih u njihovoj realizaciji, glavni su ciljevi ideje koja će biti prezentirana zainteresiranima na predavanju koje će se slijedećeg tjedna održati u dvorcu Vitturi.

Naziv “Hotel susjedstvo” zapravo predstavlja isto što i difuzne hotele u privatnim objektima, ali organizirane na način da se u tim privatnim kućama koje se bave iznajmljivanjem apartmana, usluga podigne na način da se osigura kvaliteta infrastrukture, okoliša, da im se racionalizira poslovanje, unaprijedi građevinsko stanje i stanje okoliša, energetska učinkovitost...

Projekt Hotel Susjedstvo je usmjeren razvoju obalnog turističkog krajolika kojeg u velikoj mjeri čine kućanstva u kojima se pružaju turističke usluge, bilo da se radi o iznajmljivanju soba, apartmana ili kuća za odmor, privatni ugostiteljski objekti i općenito malo poduzetništvo u turizmu. Ovi oblici poslovanja i izgradnje u sebi nose veliki razvojni potencijal, ali sadrže i brojne prostorne konflikte, društvene i tehničke prepreke i neracionalnosti u gospodarenju.

Radi se o razvojnom projektu koji cilja na značajno unapređenje poslovanja, urbanu obnovu i podizanje kvalitete izgrađenog obalnog prostora. Projekt počinje od ljudi, stalnog stanovništva na obali, i mogućnosti unapređenja njihove ekonomske osnove i kvalitete življenja.
Drugi motiv je urbanistička regeneracija degradiranih, često preizgrađenih i komunalno i turistički neadekvatnih prostora. Turizam je ovdje, s obzirom da je dominantna gospodarska grana, pokretač procesa unapređenja, a ne sam sebi svrha. Njegove snage i potencijali osnova su za kvalitetnije življenje na obali.

Hotel Susjedstvo u praktičnom smislu znači razvoj bogatog turističkog sklopa, sastavljenog ne samo od smještajnih kapaciteta, već niza povezanih usluga i doživljaja. U tehnološkom smislu znači smanjenje gubitaka koje nosi individualno poslovanje i rješavanje tehničkih pitanja. Za prostor znači unapređenje građevina, javnog i zajedničkog prostora. Za stalno stanovništvo predstavlja stvaranje zdravije gospodarske osnove i okoliša.

O ovoj nadasve zanimljivoj temi svi zainteresirani moči će više doznati na predavanju koje Rotary Kaštela organizira u dvorcu Vituri u sklopu ciklusa "Četvrtkom u dvorcu o Kaštelima". Predavanje će se održati u slijedeći četvrtak, 19. siječnja, sa početkom u 18.30 sati.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij