SNIJEG I BURA OTEŽAVAJU PROMETOVANJE
Mjestimice ugaženog ili razmočenog snijega ima na cestama u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obratno trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca, upozoravaju iz HAK-a.

Zbog snijega i vjetra, samo za OSOBNA VOZILA otvorene su:
-dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
-dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
-dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8)
DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i Karlovačkoj županiji (zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, ostala vozila moraju imati zimsku opremu), uključujući i dionice autocesta:

-A1 Bosiljevo-Maslenica,
-A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva (isključivanje teretnih vozila na čvoru Kikovica i odmorištu Vukova Gorica, olujni udari vjetra na vijaduktu Bukovo i Hreljin, jak vjetar na dionici Kikovica - tunel Tuhobić).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika promet je zbog vjetra zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Hrvatskom primorju i Dalmaciji. Zbog niskih je temperatura moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara