SVETI STJEPAN U ZNAKU BALINJERA
Četrnaest ekipa našlo se na startu još jednog Mašokarića, utrke karića, koja se 13. godinu za redom, na blagdan Svetog Stjepana, održala u Kaštel Sućurcu, a kao pobjednik ove će godine ostati zabilježena ekipa Polantana iz Kaštel Kambelovca.

Organizator ovogodišnje utrke, kao i svih u godinama ranije, bio je oldtimer moto klub Adria iz Kaštel Sućurca na čelu s Tončem Šiškovim – Zagorom, čiji su se članovi pobrinuli za blagdanski ugođaj, koji je u kombinaciji sa sunčanim vremenom donio dobro raspoloženje sudionika iz Kaštela i Splita te nazočne publike.

Nakon što je točno u 15 sati označen start utrke kod kule na Glavici, a dvočlane ekipe spuštale se prema starom zvoniku te turale kariće i vozače rivom pa uz Gojaču natrag do cilja, najbrža je bila ekipa Polantane koju su činili Ivan Krokar i Ivan Strinić.

- Nije bilo lako, al evo, uspjeli smo ostaviti konkurenciju iza sebe – kratko su izjavili pobjednici i u šali kazali kako ih nakon ove pobjede čeka nastup na međunarodnom prvenstvu u karetima u Moskvi, po nizbrdicama, uzbrdicama i makadamu.

Iako je staza duga manje od kilometra, njena zahtjevna konfiguracija tražila je dodatni napor i od drugoplasirane sućuračko – novske ekipe pod nazivom Rajske kočije.

- Dobro smo se pripremali, posebno jučer, na Božić, Dobro smo se gostili za trpezom i zato smo ostvarili ovakav rezultat. Pa vidjeli ste da smo poslije nizbrdice bili prvi, no uzbrdo smo malo posustali i došli kao drugi, no slijedeće godine bit će bolje, Ne zovemo se uzalud Rajske kočije, samo nebo nam je cilj – kazali su Luka Bakotin i Saša Kljajić.

Trećeplasirana ekipa ove je godine bila sućuračka ekipa Cobra 11, koju su činili Boško i Ivan Škalic.

Tri prvoplasirane ekipe dobile su na poklon prigodne balinjere oko vrata te novčane nagrade u iznosu od 100 tisuća, 20 tisuća i 10 tisuća lipa, a Polantana je otvorila i pobjednički šampanjac.

Među ostalim ekipama čestitke zaslužuju svi, a posebno ekipe koje su na cilj stigle četvrta i peta, a to su Mašo dica i Šponda.
Ove godine u utrci nije sudjelovala niti jedna žena, no sve je obradovalo sudjelovanje nekoliko ekipa sastavljenih od najmlađih Kaštelana, koji pokazuju da kareti i karići nisu nepoznanica ni za generacije koje dolaze.

Svakako treba spomenuti da četverostruki prvaci Mašokariča, ekipa Didove oči, odnosno Josip Mandarić i Joško Šarić ove godine se nisu našli na startu, no pratili su sve što se događalo. Kako su kazali, željeli su pružiti priliku drugim ekipama da se popnu na pobjedničko postolje.
Njihovi favoriti bili su članovi ekipe Strukan i netjak, koji su u godinama ranije gledali u leđa Didovim očima, no Strikan i netjak ove su godine, zbog ozljede, morali odustati od utrke.

Foto: Ante Majić
Video: Iskreni


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_9241)

  naravno da didove oči nisu nastupile jer kako će od srama za prošlogodišnju nepravdu kojom su osvojili prvo misto

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6100)

  Kambelovčani za nagradu dobili pozivnicu za matematičku olimpijadu i besplatni tečaj latinskog

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4179)

  dogodine se vraca creyzy karic

  oko 1 godine prije
 • (Gost_938)

  46 slika plus video! Bravo, bravo, aplauz! Kruha i igara!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6112)

  nije više ovi MAŠOKARIĆ mala zajebancija , svaka čast :)

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara