PORTALOVA RUBRIKA GDJE DIREKTNO PITATE NADLEŽNE
Ovog tjedna nekoliko odgovora na postavljena pitanja građana dobili smo iz ureda kaštelanskog gradonačelnika te iz agencije Eko Kaštelanski zaljev. Pitanja i odgovore pročitajte u nastavku.

Hoće li grad u suradnji s policijom pokušati natjerati vozače šlepera da se maknu s donje kaštelanske ceste. Znakovi zabrane postoje, ne treba da netko pogine, grad je pun škola, a u večernjim satima ima previše šlepera koji tuda prometuju

- Grad će u dogovoru sa policijom nastojati da se šleperi pomaknu sa ceste u skladu sa prometnim propisima, naročito nakon završetka radova na cesti. Inzistirat ćemo da vozila prometuju u skladu sa prometnim propisima i ujedno potaknuti policiju da pojačaju prometne kontrole.

Što se dešava s Kaštelima vikendom? Nekada prije iz okolnih gradova dolzili su u Kaštela na izlaske, a danas vikendom sve je pusto. Možeš pronaći tri – četiri  kafića da rade poslije 23 sata, muzike uživo nema. Tijekom radnog tjedna poslije 20 sati nikoga nema na ulicama…

- Po pitanju Grada nema nikakvih prepreka da kafići u Kaštelima rade iza 23 sata. Na žalost, to sve ovisi o aktivnostima i provedbama pojedinaca ugostitelja na koji način žele osmisliti ponudu u svojim objektima.

Gdje će završavati most/nadvožnjak  koji se počeo graditi kraj servisa Peugota u Lukšiću, a vezano uz cestu D8, jel predviđeno da se spušta put stare ceste kraj Palacea ili skreće starim vodovodom put Lukšića?

- Predviđeno je da nadvožnjak završava na Županjskoj ulici na križanju sa Požeškom.

Kada će se kopati kanalizacija u ulici Stjepana Štafilea i Koludrovac u Kaštel Štafiliću?
Unatoč obećanjima od 2008. godine do danas se ništa nije dogodilo.

- Agencija EKZ preuzela je realizaciju izgradnje fekalne kanalizacije ne predjelu Koludrovac Kaštel Štafilić u 2015.godini od VIK-a Split, u proteklom periodu ishođena je lokacijska dozvola te je ugovorena izrada glavnog projekta fekalne kanalizacije. Također su RIP-om 2015. za ovu investiciju osigurana potrebna financijska sredstva. Kako je planirano da se paralelno gradi i oborinska kanalizacija, a za koju je investitor Grad Kaštela, potrebno je da Grad izradi odgovarajuću dokumentaciju te smo trenutno u fazi čekanja Grada. Ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti planira se započeti s radovima u četvrtom kvartalu 2017.godine.

Kada će se počet s kopanjem kanalizacije u ulici Kralja Petra Svačića od Lukšića do Starog?

- Kanalizacije u ulici Kralja Petra Svačića od Lukšića do Starog uostalom kao i cijela Kaštela ispod magistrale dio su 1. paketa Projekta odvodnje otpadnih voda Aglomeracije Kaštela-Trogir. Planirano je da se s realizacijom 1. paketa  započne u trećem kvartalu 2017.godine.  Radovi će trajati do 2023. godine.

Molio bih vas odgovor na pitanje kada će, prema procjenama, objekti na području Rudina dobiti kanalizaciju?

- Predio Rudine uostalom kao i cijela Kaštela iznad magistrale dio su 2. paketa Projekta odvodnje otpadnih voda Aglomeracije Kaštela - Trogir. Planirano je da se s realizacijom 2. paketa započne u 2019.godini. Radovi će trajati do 2023. godine.

Kada će se konkretno nešto poduzeti na kanalizacijskom ispustu u more na području Tikvarina u Kaštel Kambelovcu, gdje je prošao eko projekt, a stanje je katastrofalno te kada će se srediti ispust na rivi ispod Bobisa u Kaštel Sućurcu, toliko smrdi ko da se nije ništa radilo?

- Navedeni radovi nisu u sklopu EKO projekta. (utvrđujemo nadležnost op.a.)

pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost_7221)

  Lažu, Kad se bilo kakva svirka organizira, uvik sve policija rastjera!
  Pogotovo po kafićima koje ne drže podobni!
  I prije 11 navečer!
  Policija ima ružnu naviku zatvaranja lokala jer "je buka", a buku čine pojedinci koji izadju iz tih lokala.
  Za to policija nema ovlasti, ona može pokupit pojedinca, jer nakon šta je izaša van, on nema veze s lokalom!
  U nas zatvore lokal.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4158)

  Ova šta se tiče kanalizacije bi se moglo riješit u jakom kratkom roku. Samo da je rada i odgovornosti. Imate novac od legalizacije, EU fondove, najbolje turističke sezone ikada... Ali kažem, treba postojat nešto šta se zove rad i odgovornost..

  oko 1 godine prije
 • mi iLi oNi % (Gost_6206)

  tko je nadležan za privatizaciju nekih kaštelanskih ex poduzeća ? naši iLi Vaši?

  oko 1 godine prije
 • Id (Gost_6140)

  Zastoje Berketa dobijo za svoju marinu prikljucak na vodovod i ostale prikljucke a nije imo gradevinsku dozvolu

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7185)

  Pitam.nadležene zašto nitko nije građanima kazao istinu ßto se dogodilo ss potraživanjem grada od adriachema, zašto nam nitko ne kaže istinu što je sa 34 miliuna kuna i gdje su nestali godpodo nama je poznato da se na gradskom viječu još za vladavine gospo.Berketa to pitanjae postavilo a on je potvrdio da je istina da adriachem ima dugovanja prema gradu kaštela, poznato je također čim je otišao s vlasti Berket da je on otkupio kupio skupa sa nirdom taj adriachem pitanje gdje je taj novaca što duguje adriachem gradu i što je snjim napravljeno ili tko je anulirao taj dug gospodo oćito od vas na vlasti nije nitko zainteresiran da iziđe istina o tom ogromnoj svoti novca u javnost no ipak mislimo da to neče tako završit.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_626)

  7185tu se vrte ogramne svote novca ni jedna kurba neče priznat sa čim se bavi ako obični građani ne plati bilo koju obavezu prema gradu brzo mu dođe ovrha ne gledaju imali čovik za osnovne životne potribe a ove velike niko ne dira jer su dobro umreženi sa strankom ,kumstvom,rodom pa di ljudi toga ima traže plačanje komunalija a ja moram izdvajat od grla za čiščenje s.jame ko odlučuje o malom čoviku?

  oko 1 godine prije
 • gost 3217 (Gost_7206)

  da li bi se u turističke ture obilaska mogla uvrstit stare kastelanske crkvice,ujedno najstarije u hrvatskoj

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7185)

  Gostu 626 u pravuste,zato sam i postavio pitanje za koje je upoznato GV baš zbog toga i tražim da istina od nestanku novca iziđe za javnost pa da vidimo tko i zbog čega nema istine od nestanku tog ogromnog duga prema gradu da bih bio jasan to se.događalo za vrime mandata kad je bio Berket,a da bih taj isti kupio veliki dio adriachema zar nije čudno i više nego sumljivo a od ovog GV tražimo.da pod hitno ispita i kažu građanima što je istina jer netko ocito neko to želi prikrit.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6206)

  sve je to pop ara ;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6206)

  ode splićanka u kuena hedervarija

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6206)

  ode splićanka u kuena hedervarija na repeticije :)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9181)

  Ako je ovo istina onda nebih trebalo bit problema gospodo VIJEČNICI nema te pravo šutit jer mi od vas očekujemo da nam kažete ISTINU mi smo vam dali glas da nas predstavljate kao posteni i moralni ljudi.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9244)

  7185,9181vječnici Vam na ovo pitanje neče odgovorit jer se nikome ne žele zamirit ovo je stvar koju trebaju ispitat više istance,ala D.O.R.H. I USKOK al tesko če to ič jer niko nema m...a al zato se lome preko nas građana i eto nasih bogataša a sad bi im trebalo još poljoprivredno zemljiste proglasit građevnim necu pisat imena al i rebci znadu ko i za koga kupuje po nista da bi sad bili zagovornici te ideje al još u vječu ima vjecnika čistih obraza al su nemočni.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara