PRONAĐENE SUPSTANCE OPASNE PO ZDRAVLJE
Ministarstvo zdravstva obavještava javnost o povlačenju dvaju proizvoda zbao opasnosti za zdravlje. Ovaj put radi se o keksima za djecu Koestlin sa okusom vanilije i Yabi prirodnom soku od jabuka.

YABI 100% PRIRODNI SOK OD JABUKA 1L

Prema obavijesti zaprimljenoj od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravstva, u službenom uzorku proizvoda YABI 100% PRIRODNI SOK OD JABUKA 1L, LOT  A2, najbolje upotrijebiti do kraja 11. 2018. utvrđena je povišena količine mikotoksina patulina.  Ispitnim izvještajem Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, analitički broj: 05402 4721/16, od 14.12.2016. utvrđena je prisutnost  mikotoksina patulina u količini 154 μg/kg što nije sukladno Odjeljku 2.  Priloga Uredbe (EZ) br. 1881/2006 o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani. Budući da je za mikotoksin patulin najveća dopuštena količina u voćnim sokovima 50 μg/kg predmetni proizvod se smatra zdravstveno neispravnim.

KOESTLIN BABY KEKS S OKUSOM VANILIJE od 180 g,

Prema obavijesti zaprimljenoj od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravstva, u službenim uzorcima proizvoda KOESTLIN BABY KEKS S OKUSOM VANILIJE od 180 g, LOT 184 i LOT 208 utvrđena je količina akrilamida koja predstavlja nesukladnost prema Preporukama Europske Komisije (Commission Recommendation of 8 November 2013, on investigations into the levels of acrylamide in food, Annex).
Inicijalnom procjenom rizika Hrvatske agencije za hranu, utvrđeno je da konzumacija predmetnih proizvoda predstavlja rizik za zdravlje djece.
Proizvođač KOESTLIN D.D., Slavonska cesta 2A, Bjelovar pokrenuo je opoziv predmetnog proizvoda. Informacije o načinu povrata, potrošači mogu pronaći na web stranici proizvođača:
http://www.koestlin.hr/obavijest.pdf


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_6151)

  Ma Bravo. Sve otrov, zato i jest toliko bolescina u zadnje vrime

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6231)

  i za to je kriv jugovinil i partizan.sriča da su jedan zatvorili a drugi sveli na par stotin radnika

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6183)

  Ma nije moguće? Lažu! Di može ervacki proizvođač smeća trovat potrošače isto ka i stranjski? A šta li je tek uonda na pazarin?

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara