BESPOVRATNE POTPORE U TURIZMU
Ovog četvrtka je u dvorani Splitsko-dalmatinske županije župan Zlatko Ževrnja potpisao i uručio ugovore za dodjelu bespovratnih sredstava za podizanja kvalitete turističke ponude na području Splitsko-dalmatinske županije.

Korisnici sredstava su pravne i fizičke osobe koje pružaju usluge smještaja u sobama, studio apartmanima, apartmanima, kućama za odmor i to isključivo za postojeće objekte kako bi podigli kvalitetu objekta.

Potporu je dobilo 80-ak malih iznajmljivača. Ukupan iznos dodijeljenih sredstava je 1,5 milijun kuna, a pojedinačne potpore su iznosile od 5 do 30 tisuća kuna. Kroz ovaj program potpora pokrenut je, osim turističkog, i ekonomski efekt jer su kroz njega angažirani brojni mali i srednji obrtnici i poduzetnici.

„Usprkos ne baš velikom županijskom proračunu uspjeli smo pokriti i ovu vrstu poduzetništva. Želimo pomoći i vama, malim iznajmljivačima. Drago mi je što sve više iznajmljivača dolazi iz Dalmatinske zagore jer taj dio geografski zauzima 80 posto površine naše županije, a tek jedan posto gostiju se upoznaju sa svim blagodatima Zagore. Tu leži ogroman potencijal i svi zajedno moramo raditi na iskorištavanju istog. Stojimo vam na raspolaganju i za, osim ove pomoći i za onu edukativnu“, kazao je župan korisnicima programa.

Pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo naglasio je kako je cilj ovog programa dostići onaj „dalmatinski štih“.  Najavio je i njegov nastavak u 2017. godini. „ I kroz sljedeću godinu ovaj se projekt nastavlja, a dodajemo i neke novosti. Povećat ćemo i sredstva, pogotovo za one iznajmljivače koji se odluče na profesionalizaciji, odnosno osnivanje obrta i tvrtki“, naglasio je pročelnik Čogelja.

Korisnici potpora zahvalili su Županiji na bespovratnim sredstvima, te kazali kako su im ona itekako dobro došla jer su investiciji svake godine nužne ukoliko se želi zadržati, ali i privući nove goste.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_5152)

  "Korisnici sredstava su pravne i fizičke osobe koje pružaju usluge smještaja u sobama, studio apartmanima, apartmanima, kućama za odmor i to isključivo za postojeće objekte kako bi podigli kvalitetu objekta."

  je li ovi izabranici žive ISKLJUČIVO od djelatnosti najma u turizmu, ili su faturetaši? Nećemo dozvolit valjda, stimulaciju fatureta i privatnih stanova slično ka i poticaji u poljoprivredi hobistima?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4090)

  Radnika treba pošteno platit, i ulagat u opće korisne projekte a ne novce dijelit po vezama.
  Za bitnije stvari nema para a za poticaje ima.
  Kad su radnici dobili poticaje, oni kad nešto zatribaju idu do banke, ili ne odu i to ne nabave.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6183)

  Kad se bavljenje nekom uslužnom djelatnošću potiče od novaca svih firmi i sirotinje koja uplaćuje u budžet, onda to znači da se ne isplati i rješenje treba tražit u strukturi funkcioniranja društva, a ne glumit uspješnu ekonomiju i to - na dug. Samo mi glasajmo za ovakve "stručnjake", brže ćemo potonit i lakše će nas rasprodat. A onda će i poticani afitijeri skakat u more. Bit će najlakše onima koji budu prvi red do mora.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara