hren

PROŠLE GODINE NASTRADALO GOTOVO 60 OSOBA
Blagdani su pred nama, a s njima dolazi i vrijeme u kojem su dopuštene kupnja i uporaba pirotehničkih sredstava. Prošle je godine u tom razdoblju od pirotehnike nastradalo 58 osoba, od kojih 33-oje djece i maloljetnika.

Pritom je bilo i materijalne štete - propucano je 25 objekata, kuća, stanova te automobila. Policija, tradicionalnom akcijom "Mir i dobro", upozorava na zakonske okvire korištenja pirotehnike i potencijalne opasnosti.

Petarde može kupiti svatko stariji od 18 godina, no neodgovorno rukovanje takvim sredstvima može završiti tragično. Od 60-ak ozlijeđenih prošle sezone, više od pola je zadobilo teške ozljede. Pritom je uzrok broj jedan nestručno rukovanje i eksperimentiranje.

Upotreba pirotehničkih sredstava teško će se iskorijeniti jer su ona dio blagdanskih običaja, no ono što možemo apelirati na građane je da se prilikom uporabe pridržavaju uputa. No, tko ne može odoljeti pirotehnici, treba znati kada je i gdje smije upotrijebiti.

Od 15. prosinca pirotehnika se legalno može kupiti, no korištenje je dopušteno samo od 27. prosinca do Nove godine. Za bačenu petardu izvan dopuštenog razdoblja kazna je od jedne do 5 tisuća kuna.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_8151)

    Zabranite je ,Koliko koštaju zdravstvene usluge zbog njih ,

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij