Povodom Tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju, manifestacije koju je iniciralo i podupire Vijeće Europe u SŠ Braća Radić organizirane su različite aktivnosti. Učenici završnih razreda strukovnih programa posjetili su CISOK – Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri, gdje su dobili informacije o svojim mogućnostima nakon završetka strukovnog obrazovanja, nastavku školovanja, izlasku na tržište rada.

U petak 9. prosinca u okviru iste manifestacije u kaštelanskoj srednjoj školi organiziran je i Dan otvorenih vrata. Posjetitelji su bili zainteresirani učenici osnovnih škola s područja Kaštela i Trogira u pratnji nastavnika ili stručnih suradnika.

Domaćini su za svoje goste priredili radionice u programima struke: poljoprivrede, prehrane i veterine. Gosti iz osnovne škole imali su prilike vidjeti praktični dio nastave u ovim programima. Najzanimljivije je bilo u praktičnom dijelu programa prehrane koji je za rezultat imao i dio koji se mogao kušati: zdrave keksiće od zobi i muffine s blitvom. U laboratoriju su imali priliku sudjelovati usimulaciji vulkanske erupcije. U školskom stakleniku osnovci su imali radionicu vegetativnog razmnožavanja.

U aktivnostima pripremljenim u sklopu ove manifestacije nisu sudjelovali samo učenici. Ravnatelji i stručni suradnici pozvanih osnovnih škola, predstavnica CISOK-a Maja Fraporti, voditelji  stručnih aktiva poljoprivrede, prehrane i veterine te ravnateljica SŠ Braća Radić sudjelovali su na okruglom stolu s temom Prednosti školovanja u strukovnim programima.
U živoj diskusiji naglašena je važnost strukovnog obrazovanja te pravilan odabir srednje škole koji u konačnici rezultira i stanjem zapošljivosti mladih.

Okrugli stol za ishod je imao i neposredni kontakt triju subjekata važnih za pravilno usmjeravanje mladih kad je odabir srednje škole u pitanju: stručnih timova osnovnih i srednjih škola te Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • ex učenik (Gost_1116)

  školu treba nazvati školom prof. Živka Skračića zbog njegovog pregalaštva u
  prenošenju znanja i vještina učenicima!!!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2289)

  školu treba nazvati prof. Živko Skračić škola zbog njegovog pregalaštva u
  prenošenju znanja i vještina učenicima!!!!;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5190)

  ....morete puknit ma van je prof.Skračić ipak najpopularniji među učenicima!!!!

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara