hren
 

IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA, PODMJERA 6.1.
Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju najavili su raspisivanje natječaja za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“.

Natječaj će biti otvoren od 21. prosinca 2016. godine, a prijave će se moći podnositi, također, od 21. prosinca 2016. godine.

Mjera 6 – razvoj poljoprivrednih gospodarstva i poslovanja

Podmjera 6.1. Potpora mladim poljoprivrednicima

Korisnici

Osobe starosti između 18 i 40 godina, koje posjeduju odgovarajuće profesionalne vještine i znanja o poljoprivredi i koje su prvi put postavljene kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva (ne duže od 18 mjeseci prije podnošenja Zahtjeva). Poljoprivredno gospodarstvo u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu mora pripada ekonomskoj veličini u rasponu od 8.000 do 49.999 EUR-a

Prihvatljivi troškovi

- kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala;
- kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I;
- podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih nasada;
- uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje;
- građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe;
- kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta;
- kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme.

Potpora

Do 100% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova, 50.000 EUR-a po korisniku

Predstavljanje Podmjere 6.1. održati će se u Poduzetničkom centru Kaštela u ponedjeljak, 19. prosinca s početkom u 16:30 sati. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 021/611-310.


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_9228)

  citam i ne mogu virovati..pari 45..da mi ljudi poljoprivrednici..oproste..ali..;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1167)

  ne zezajte mlade. za bit poljoprivrednik moraš pored uloženih novaca i truda bit siguran da će ti bit osigurana prodaja jer moraš vraćat kredit, moraš ranit familiju. ako imaš životinje moraš im osigurat hranu, veterinara, platit sve moguće dažbine šta državi pane na pamet. iz toga za sada nema ništa, mladi dok sve to dođe na rod moraju jest i plačat režije. od čega?
  nije to kao onda kad se radilo u tvornici pa dođi doma ,odmori se i ajde u polje.ima plaču sigurnu,a u polju šta rodi i u štali šta se odgoji.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2289)

  a sta ti govorim..gore nego 45..;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1167)

  nisam matematičar ali nastojim ponešto i izračunat. npr. netko ko ima 300 maslin i da sve rodu kako triba čitala san, dalo bi oko 3l. ulja po stablu šta bi značilo oko 900 l ulja. da ga prodaju po 80 kn to je 72 000 kn. neka sama familija bere, platit preradu maslina., ako nezna sam rizat platit ko će mu rizat, platit gnojivo kojega triba stavit. koliko mu ostane za živit. malo a da bi se moglo govorit da je to rješenje za život.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2289)

  ali ima..jos jedan veci..problem..skupo je..;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1104)

  "nisam matematičar ali nastojim ponešto i izračunat. npr. netko ko ima 300 maslin i da sve rodu kako triba čitala san, dalo bi oko 3l. ulja po stablu šta bi značilo oko 900 l ulja. da ga prodaju po 80 kn to je 72 000 kn. neka sama familija bere, platit preradu maslina., ako nezna sam rizat platit ko će mu rizat, platit gnojivo kojega triba stavit. koliko mu ostane za živit. malo a da bi se moglo govorit da je to rješenje za život."

  Extra djev. ulje na svjetskoj burzi se prodaje po 25 Kn/litra. Naravno, u količinama od min. 1000 litara. Ali tu kotiraju Španjolska, Turska, Italija, Cipar i ostale zemlje u kojima se radi, a ne samo šverca. Hrvati su preskupi i premali. Oni uvoze.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1104)

  http://www.indexmundi.com/commodities/image.aspx?commodity=olive-oil&months=60

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1104)

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara