ODANA POČAST PRED SPOMENIKOM U LUKŠIĆU
Predstavnici kaštelanske gradske vlasti, pojedinih političkih stranaka te braniteljskih i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, danas su pred spomenikom Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću, položili cvijeće i upalili svijeće.

Tako su još jednom, nakon 17 godina od njegove smrti, odali počast prvom hrvatskom predsjedniku, o kojem je ovom prilikom govorio kaštelanski političar i nekadašnji ravnatelj ratne bolnice Split, Mihovil Biočić.

- Bitno je naglasiti da je u novijoj hrvatskoj povijesti bilo puno domoljuba političara, ali vrlo malo državnika. Zasigurno najveći od svih je dr. Franjo Tuđman. Zato jer I prije je bilo velikih hrvatskih vođa, i prije je bilo hrvatskog naroda, i prije je bilo hrvatskih vojnika, ali samo je Franjo Tuđman uspio ono što drugima nije uspilo od vremena hrvatskih kraljeva, a to je ujediniti sve sastavnice hrvatskog naroda, pomiriti domovinsku i iseljenu Hrvatsku i stvoriti oružanu silu u rekordnom roku, protiv tada treće armije po naoružanju u Europi – dio je iz Biočićevog govora.

Kaštelani će večeras, u 18 sati, nazočiti i svetoj misi u spomen na prvog hrvatskog predsjednika, koja će se održati u crkvi Svetog Petra apostola u Kaštel Novom.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

Stari Komentari (27)

 • (Gost_4788)

  Ma non stop idete pred taj komad kamena i nosite cvice, naravno, o trosku
  poreznih obveznika.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8619)

  to nije komad kamena!!a ti ajde pa se pokloni komadu govna tj.titu!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4788)

  Bio sam zaista glup, izuzetno glup, i naivan, kad sam mislio da smo se raspadom juge i komunizma rjesili klanjanja spomenicima. barbarski smo i divlji narod, pa drugo ne znamo. a to se i vidi i na spomeniku, ocajan je. uostalom sve sto valja su napravili "stranci", zidovi i nijemci u zagrebu, a talijani u damaciji.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_144)

  Superhik!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3173)

  Jel došla delegacija FK Partizan ?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9322)

  3173 a vidi Vas / šta ste se vječno zaprljali u vlastitoj čistoći :o i za Vas poput gosta 3827 vrijedi isto = gowno bili i ostali :p

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8287)

  Gledam ljude koji su na slikama. Malo je tu dobrih ljudi.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9504)

  "to nije komad kamena!!a ti ajde pa se pokloni komadu govna tj.titu!!"

  Aj sad mi objasni u čemu je razlika kad se jedna budala klanja jednome, a druga drugome. Ima bit da se našemu čoviku najvažnije pokorno poklonit nekome, polizat da ne rečen šta, nego odgovorno promislit. Pljuc X 2.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4089)

  svi ovi na slici imaju plačenu dnevnicu za ovi događaj. badava ovdi niko nije doša.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3025)

  nikad ne zaboraviti..i znati oprostiti..;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8613)

  Kad ih vidim s ovom rukom na srcu to je toliko sramotno kad znate koliki su to licimjeri! Pogotovo ovi šta im je jedino ego šta imaju, a pamet je upitna. Svi se ovi ovde i imaju bome zašto klanjat

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3025)

  meni smeta..eto..npr..zasto ih je 6..a ne npr 4 ili 10..;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5176)

  "meni smeta..eto..npr..zasto ih je 6..a ne npr 4 ili 10"

  zato jer je u pitanju savezna delegacija.:D:D:D:D

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3025)

  ajde borati..mladi su..naucit ce..;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8613)

  A jesu smišni, sutra će na svetu misu, lipo se ispovidit za svo ovo bljak,licemjerje, za svu pohlepu, laži, mućke,koristi koje su izvukli za svoj žep, za sve zajebe koje su smistili drugima, pa se i pričestiti uzdignute glave,jer oprošteno im je, pa nastavit opet dalje istim putem i još snažnije, jer na žalost nitko im ništa ne može i niti će ih itko istirat uhljebčine jedne.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7258)

  Prestrašno,no comment!!!!,Žali bože onih šta su dali život za ove likove.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1233)

  (Gost_8619)
  to nije komad kamena!!a ti ajde pa se pokloni komadu govna tj.titu!!


  sramota je šta pišeš,a ako misliš da je tito "govno" onda se upitaj ko ti je čaču i mater naranija ,obuka i skućija. čuja si za izreku " ko te kruvon rani toga čačon zovi" a ima i ona "pomozi sirotu na svoju sramotu"

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5166)

  Ne mišat dobrovoljce i zločince.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5118)

  Zločinci oba dva.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6164)

  "Zločinci oba dva."

  Povijest nije tako definirala, kao šta ni komunizam sam po sebi nije bija zločinački pokret. To šta je radija Pol Pot, Staljin i ekipa nije isto bilo ka i na Balkanu. Uostalom, i katolička crkva je imala zločinačke ispade i dugo u povijesti, je li zato ijedan papa osuđen ka zločinac? Isto važi i zaTuđmana. S druge strane, ostavština Tita i Tuđmana je dijametralno suprotna kad se govori o socijali i razvoju: dok je jedan najija mase i podiga infrastrukturu i gospodarstvo, drugi je produbija socijalni jaz u narodu, uništija i/ili podilija strancima i jatacima sve šta je u zemlji vridilo. A budućnost će najbolje sudit obojici.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5118)

  Oprostite ako sam vas uznemirio svojim komentarom, ali htio sam reći Oba su imala i dobrih, ALI I jako loših (da se tako izrazim). Oba su najprije gledala samo sebe i svoje najbliže, a onda su dopustili pljačku, koju su branili riječima: ..moramo čuvati bratstvo i jedinstvo kao zjenicu svoga oka.. i ..imamo Hrvatsku. Jer kao samo to je važno.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5118) (Gost_1233)

  šta si mislo to si rekao. svaki čovjek ima u sebi nešto loše samo je pitanje koliko loše.tito je gleda sebe ali je i narod ima. ovaj je gleda sebe i svoj krug a narod je osta bez onoga šta je steka u 45 god. od onog rata.sva društvena dobra ,sve šta je izgrađeno sve je odneseno,, pa i ono šta je čovik ima svoga ato je stečena mirovina, stečeni staž i to je odneseno. pravo na besplatno liječenje i školovanje je odneseno,stvoreni su beskučnici i gladni šta za vrime tita nije bilo.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1233)

  (Gost_5166)
  Ne mišat dobrovoljce i zločince.


  ko su dobrovoljci a ko zločinci. i zločinci mogu bit dobrovoljci kao i dobrovoljci zločinci

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6164)

  "Oba su najprije gledala samo sebe i svoje najbliže, a onda su dopustili pljačku, koju su branili riječima: ..moramo čuvati bratstvo i jedinstvo kao zjenicu svoga oka.. i ..imamo Hrvatsku."

  pa nisi normalan: aj nađi mi šta to imaju manolić, boljkovac, šuvar, ivo perišin i svi socijalistički direturi i mesari u usporedbi s krvnicima privatizacije. Ovo je pljačka, a ono pronevjera u kojoj je siva eminencija društva bija mesar ili poslovođa samoposluge koje bi poklopija svaki gastarbajter - bauštelac s 20 godin staža na gradilištu u minhenu.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4089)

  cvječe i vjence položili upravni odbori
  PIK Jadro, HUTP Kaštelanska Rivijera, Jugovinil, Jadrankamen, Jugoplastika, Dalmacijavino, Union Dalmacija, Dalmacijaturist,Mesopromet,Dalma, Tehnogradnja, Dobrič, Melioracija, Dalmacija cement, Rad, Kaštelanska stolarija,Željezara K.Sučurac.............

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6152)

  Na sprovodu načelnika u našem Malome Mistu:
  Roko Prč: "A, doktore, kako van se čini? Je li uspija proljetni kros?"
  Dotur Luigi: "Fantastično! Odlično! 20 ozlijeđenih, 135 izbačenih iz stroja, jedan mrtav. Kakva bilanca!"

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1127)

  Živila obljetnica!

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara