ČETVRTKOM U DVORCU O KAŠTELIMA
Niz predavanja pod zajedničkim nazivom "Četvrtkom: U dvorcu o Kaštelima" na kojima će se raspravljati o temama vezanim za grad Kaštela, o problemima, potrebama i razvojnim mogućnostima grada, odvijat će se idućih mjeseci u dvorcu Votturi. Na predavanjima će govoriti eminentni stručnjaci iz različitih područja, a ulaz na sva predavanja je besplatan.

Predavanja će se održavati jednom mjesečno, a za sada su pripremljene tri teme kroz prosinac, siječanj i veljaču:

1. TEMA - 15. prosinac
KAŠTELANSKI ZALJEV NA UDARU KLIMATSKIH PROMJENA
JESMO LI SPREMNI?

2. TEMA - 19.siječanj
HOTEL SUSJEDSTVO
MOGUĆNOST I RJEŠENJE ZA MALE IZNAJMLJIVAĆE

3. TEMA - 16. veljače
CRLJENAK KAŠTELANSKI
RAZVOJNE MOGUĆNOSTI  PRADOMOVINE SVJETSKI POZNATOG ZINFANDELA

Prvom temom nastojat će se približiti situaciju kada ćemo se morati suočiti s ozbiljnom rastom razine mora i štetama koje će prema predviđanjima biti najveće na području Kaštelanskog zaljeva. Ujedno će se pokušati kazati jesmo li spremni i što poduzeti u nakani umanjenja očekivanih šteta. Predavaći su Željka Škaričić , Daria Povh Škugor i Jelena Petrov.

Kroz drugu temu biti će predstavljena inovativna mogućnost za udruživanje malih iznajmljivača koja je dobra prilika za napredak turističkih usluga na području Kaštela. Predavači na ovom predavanju biti će Dinko Peračić i Miranda Peračić.

Trećim predavanjem i temom  predstaviti će se razvojne mogućnosti koje možemo ostvariti na području Kaštela koje su uvjetovane spoznajom i otkrićem da su Kaštela pradomovina svjetski poznate sorte grožđa Zinfandel. O ovoj zanimljivoj temi govorit će Daša Dragnić i  Emil Novak.

Od organizatora predavanja, Rotary kluba Kaštela, dobili smo informaciju da su u pripremi i druge raznolike teme, a vaš prijedlog za neko od narednih predavanja možete poslati organizatoru na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_3063)

  pustite more i klimu na miru..na njih ne mozete utjecati..a sta je sa ustasama..partizanima..fetivim..ne fetivim..i drugim vaznijim temama..glede judskih odnosa..;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5224)

  Rotarijanci se pripremaju za izbore.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8136)

  Dobra ideja.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6145)

  "...spoznajom i otkrićem da su Kaštela pradomovina svjetski poznate sorte grožđa Zinfandel."
  Hoće li na predavanju bit predočeni nekakvi konkretni dokazi o ovoj tvrdnji kako ne bi drugi svojatati njegovu pradomovinu?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9208)

  Nisu samo Kaštela pradomovina Zinfandela, nego cijela Dalmacija tj. Hrvatska.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4788)

  Odgovara: # 410837

  Genetska analiza je pokazala da je Zinfandel kastelanski crljenak, u stvari match je postignut s grozdejm Ivice Radunica u Kastel Novom, vise o tome:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Zinfandel

  Medjutim apsurdno je to hvalisanje, jer nije slavno jer su ga hrvati ili kastelani promovirali.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara