hren
 

POGEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI NOVI DIO ZRAČNE LUKE
Direktor Zračne luke Split u Kaštelima, Lukša Novak i predstavnik zajednice ponuditelja  Domagoj Kamenski, jučer poslijepodne u zračnoj luci u Resniku potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji putničkog terminala kaštelanske zračne luke.

Zajednicu ponuditelja čine tvrtke Kamgrad  i Viadukt  iz Zagreba te KFK Tehnika iz Dugog Sela, koji su potpisivanjem ovog ugovora postali izvođači radova na projektu.
Projekt rekonstrukcije i dogradnje težak je, s projektnom i inom dokumentacijom, oko 450 milijuna kuna, a njime će se proširiti putnička zgrada na tri etaže, odnosno na  novih 35.000 metara kvadratnih, čime će se povećati ukupni kapacitet terminala.

-  Zadnjih pet godina imamo rast broja putnika u dvoznamenkastom postotku. U ovoj godini rast je 17 posto. Prema najavama koje mi imamo, za očekivati je da će se rast nastaviti.  E sad, raditi promet tolikog broja putnika i usput graditi neće biti lako. Međutim veselimo se tome i ništa nas neće zaustaviti. Na zapadu postojećeg terminala je prostor gdje će se novi terminal graditi. Dobit ćemo 35 tisuća novih kvadrata putničkog terminala, dobit ćemo novi autobusni kolodvor, novi parking prostor s 50 mjesta za autobuse i 900 mjesta za automobile i bit će izgrađen pješački most. Nova zgrada imat će sve funkcije sadašnjeg terminala, a ovaj sadašnji terminal bit će praktički samo odlazni „gejtovi“ i komercijalni sadržaj – kazao je između ostalog direktor Lukša Novak.

Potpisivanju ovog ugovora nazočio je i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković koji je za projekt kazao da je od strateške važnosti za cijelu Hrvatsku.

-  Svjedočimo jednom velikom događaju i ostvarivanju jednog velikog strateškog projekta za  Split, Splitsko – dalmatinsku županiju, državu. Nakon Zagreba i realizacije izgradnje Zračne luke Dr. Franjo Tuđman i Dubrovnika koji evo ide uspješno, i Split kao drugi hrvatski grad je zaslužio imati zračnu luku koja odgovara potrebama sadašnjeg prometa i primjerenu zračnoj luci koja je druga po broju putnika u državi. Ove godine ostvareno je 2,3 milijuna putnika i mislim da brojke govore da je ovaj projekt neophodan – ministrove su riječi.

Činu potpisivanja nazočili su i župan Zlatko Ževrnja, predstavnici izvođača radova, predstavnici gradova Kaštela, Splita i Trogira, kao i brojni suradnici ministra Butkovića.
Na potpisivanju ugovora moglo se čuti da će radovi će započeti početkom slijedeće, a trebali bi biti okončani 2019. godine.

Radni sastanak s predstavnicima izvođača radova na mostu za Čiovo

Kao što je bilo najavljeno tijekom njegovog prošlog posjeta prije dva tjedna, ministar Oleg Butković ponovno je došao u Trogir na radni sastanak s izvođačima radova na mostu Trogir – Čiovo.

Zbog problema s dobavljačima, tvrtka Viadukt, kao izvođač, dobrano je usporila pa i zaustavila dinamiku radova na izgradnji mosta te je ministar prije dva tjedna od njih zatražio jamstva da će radovi biti gotovi do 15. lipnja iduće godine. U protivnom, kako je tada kazao, postoji mogućnost raskida ugovora.
I dok je ministar s prošlog sastanka izašao ljut, sinoć je novi sastanak, iako znatno duži od  prethodnog, završen u boljem raspoloženju

- Izvođač je iznio glavni koncept rješavanja ovog problema, a mi smo ga saslušali. Glavni nadzorni inženjer i investitor, Hrvatske ceste, ocijenili su da je to realno i moguće. Međutim da bi sto posto bili sigurni u ovo, u sedam do deset dana izvođač će dostaviti te nove ugovore s novim podizvođačima da vidimo što je dogovoreno i treba se onda držati te dogovorene dinamike. Ja nemam razloga da u ovom trenutku u ovo ne vjerujem, ali vidit ćemo za tih deset dana kada navedeni ugovori stignu u Hrvatske ceste i onda se nešto konkretno bude događalo na gradilištu – rekao je novinarima nakon sastanka ministar te naveo kako će u prvoj polovici siječnja još jednom doći i provjeriti što se napravilo tijekom četiri tjedna od ovog sastanka.

Da je sastanak prošao bolje nego prethodni te da su spremni ispoštovati jamstva i završiti most do polovice lipnja slijedeće godine, potvrdio je i predsjednik Uprave Viadukta, Joško Mikulić, navevši razlog problema.

- Konkretan problem je šireg značaja, odnosno stanje čeličanske industrije u regiji. Nama je konkretan problem stvorilo kada je naš podizvođač za čeličnu konstrukciju, tvrtka iz Makedonije zapala u financijske probleme i nije mogla ispuniti ugovor kako je bilo planirano.  Nakon toga našli smo dva hrvatska podizvođača, a sada smo ovaj dio koji je ostao u Makedoniji riješili da se dovrši u jednom od hrvatskih brodogradilišta s kojima ćemo ovih dana potpisati ugovor – rezimirao je Mikulić.

Ovom prilikom ministar je još jednom ustvrdio da će drugi veliki projekt na ovom području, rekonstrukcija brze ceste D8 kroz Kaštela biti dovršen za nešto manje od pet mjeseci, odnosno do 1. svibnja.

Odlazak Cammea iz Splita

Ministar Oleg Butković za svog radnog posjeta Trogiru, komentirao je i aktualnu taksi temu, odlazak taksija Cammea iz Splita. Taksiji tvrtke Cammeo u Splitu su na ulicama bili kratko vrijeme, no unatoč zadovoljstvu korisnika njihovih usluga, radili su protivno zakonskim propisima, zbog čega im je rad službeno zabranjen.

- Ja kao ministar i svi mi u Hrvatskoj moramo poštovati zakonske propise. Ako je netko nelegalan ne može raditi. Nisam protiv liberalizacije tržišta i onoga što je najvažnije, da naši građani plaćaju najmanju moguću cijenu taksi usluge, ali za to se moraju stvoriti zakonske pretpostavke. U tom smislu formirali smo radnu skupinu koja će raditi na postojećoj zakonskoj regulativi i eventualnoj izmjeni koju bi trebalo napraviti da do toga cilja dođe – zaključio je Butković.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

Stari Komentari (71)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_1156)

  Odgovara: # 410725

  Ja samo kažem da sam malo bolje tj dobro upoznat sa prilikama u kaštelima i sa sigurnošću znam da ima nezaposlenih kvalitetnih esdepeovaca i isto ima vss ka i ona a ne radi.Ne razumin zašto se prednost dala njoj a ne našima.Nemen ništa protiv toga da radi sezonski ali na neodređeno hmhm.Po meni tribala je stat zadnja u red i u stranci i na aerodromu i to misle cila kaštela.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1778)

  I ja opet pitam koji su to nasi, a koji vas!? Sta je onda njen muz, u ciiji tabor spada vas ili nas?! ???
  Smjesni ste, jako smijesni sa tim svojin zatucanim nacinom razmišljanja, doduse puno to govori o Vama i ne govorite u ime cilih Kastela, a jos manje u ime sdpovaca jer da!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1156)

  Pa mogu slobodno reć da govorim u ime cilih kaštela,barem velike većine.I onih koji su se htjeli učlanit u sdp ali nisu kad su saznali za taj potez.I zna se koji su naši bez obzira na političku orijentaciju.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6166)

  Boze sacuvaj komentara. Bice gost 1156 velka rvatina i pali adventske svice da susidi vide da je velki vjernik.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1778)

  Ako je to razlog zbog kojeg se nisu uclanili, hvala Gospi da nisu, jer takvima u SDP - u i nije misto!!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1156)

  Odgovara: # 410731

  Aktivni ste sdpovci nema šta branite je i gotovo.Pitajte ove šta rade 10-15 sezona i njihove obitelji šta misle o njoj.Pa šta da joj je muž kaštelanin nije ona.Ja vam garantiran da ste hrpu glasova zbog ovog poteza izgubili a i sami ste očito toga svjesni.Žao mi je bija san vaš glasač izgubili ste me i još dosta njih.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2120)

  veza nega šta veza triba na aijrport ,a ne kao što je nedvojbeno zakonom propisano, a isto je putem natječaja ;) ajde u kantun stočice sitNega zuba ;) :p ;)

  oko 3 godina prije
 • ksena (Gost_8326)

  Već kada se ovako zahuktalo i podijelilo na naše i Vaše onda bi tribalo napravit reviziju svih zapošljavanja pa nek se vidi što je trulo u zračnoj luci i da se ocituju o ovoj temi.A šta će tek biti kada se proširi zr.luka.Tko će tada krojit ljudske sudbine i gledat u suze naših ili Vaših.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9725)

  Kako je direktor aerodroma došao na to mjesto?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1778)

  Koliko je meni poznato jedna od stvari za koju se zalažu u sdpu je izmedju ostaloga i jednakost u društvu nesto sto je Vama goste 1156 porpuno strano i nepoznato, pa mi uopce nije jasno kako ste ikada glasovali za sdp jer se Vasi stavovi očito kose s tim, bit ce se bidni jos uvik trazite u moru tupila koje Vas okruzuje..

  oko 3 godina prije
 • podvorNica % (Gost_2120)

  niMa zakoNo propisaNog natiČaja za uhljebljivanje na aijrportu ,a istok važi i za općinu itd..itd. stop stranačkom uhljebljavanju jerbo taKo ustav R,H nalaže. ajmo malešni dignite glas -

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1156)

  Odgovara: # 410739

  Ja govorin o prednosti za radno misto to i jednakost nije jedno te isto

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1778)

  Ako vec govorite o prednosti za radno misto onda bi trebali znati da Ustav RH daje pripadnicima nacionalnih manjina sa hrvatskim državljanstvom prednost pri zapošljavanju.
  Eto cisto informativno ;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1160)

  Koliko ste jadni vi sitne duše, moji su korijeni tu od 1530-ih godina i to imam i napismeno jer se tad po prvi put počela vodit evidencija stanovništva, a prije ko zna od kad ,a vi mi tu ženu tako razvlacite po portalu bez potpisa naravno jer nemate muda potpisat se svojim imenom srami te se.
  Josip Vrtlar.

  Lp.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1160)

  Otac bodulac mater vlakna p.m.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1160)

  Da mi je znat vas pedigre

  oko 3 godina prije
 • ksena (Gost_1828)

  Pa se čudimo zašto mladi odlaze vani a kada vide nepravdu na svakom koraku i opću depresiju društva i neimaštinu.A ove podjele na naše i Vaše ostavite u blatu orjune/partizana i ustaša/ jer mladost to ne zanima oni žive 71god nakon rata i žele posao i budućnost a današnje strukture vlasti i firmi i nadzornih odbora su dužne ovoj mladosti.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1160)

  Maca papala

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9187)

  usluge..solidne..i vise od eu prosjeka..judi daju od sebe..sta mogu..sve je ok..;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1156)

  Odgovara: # 410751

  A nije nego mi je žao što sam krivo shvaćen nije mi namjera bila vrijeđanje samo kažem onako kako je pa vi mislite šta god oćeteb

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1140)

  A sta ste se uvatili zene neznam je žalosno je dacveliki krsćani djele ljude ako postoji bog ondacje jedan za svi nas ,ja sam kastelani nemam stranacku pripadnostval na aerodromu se svasta šporka događa eto kako može bit čistacica osoba koja je u e.h.ucinila pronevjeru al nije kazneno gonjena zbog ugleda firme i o čemu im amo više pisat ,zaposlu žene bez skole (frizerke) i brzo zavrse fak.a da ne govorim da bi trebalo uvest test na alk.i drogu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3320)

  Promisli i procitaj sta pišeš pa mi onda reci jel vrijeđaš

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3320)

  Covik dobro kaže trba se potpisat ispod svog komentara ako vec imas sta za rec a ne mlatit praznu slamu

  oko 3 godina prije
 • ksena (Gost_8318)

  Odgovara: # 410746

  U javnim tvrtkama imaju prednost članovi obitelji poginulih hrv. Branitelja. 2.Hrv.branitelji i članovi uže obitelji.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3320)

  Kad tad će izaći na vidjelo o kome je riječ

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1231)

  "U javnim tvrtkama imaju prednost članovi obitelji poginulih hrv. Branitelja. 2.Hrv.branitelji i članovi uže obitelji."

  To je lipo, kad ne bi bila gomila branitelja koji zapravo to nisu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3320)

  2. Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina („Narodne novine“ broj 155/02, 47/10 i 80/10)

  Odredbom članka 22. stavka 2. navedenoga Zakona pripadnicima nacionalnih manjina osigurava se zastupljenost u tijelima državne uprave i pravosudnim tijelima sukladno odredbama posebnog zakona, vodeći računa o sudjelovanju pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu na razini na kojoj je ustrojeno tijelo državne uprave ili pravosudno tijelo i stečenim pravima.
  U popunjavanju navedenih mjesta, prednost pod istim uvjetima imaju predstavnici nacionalnih manjina.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1171)

  U javnim tvrtkama imaju prednost članovi obitelji poginulih hrv. Branitelja. 2.Hrv.branitelji i članovi uže obitelji.


  i sad neka mi branitelji kažu da su išli branit domovinu bez interesa, plačenici su svi koji traže stanove, mirovine , prednosti kod zaposlenja , prednosti i za svoju familiju, oslobađanje od svega onog šta obični čovik mora plačat.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8914)

  Tipicno za nasa Kastela, ni jedan komentar nije na temu. Satrali ste me ljudi sa Hdzon i Sdp-on. Znamo da smo na balkanu di se sve namista jer smo divljaci nekulturni, ali komentirajte na temu, npr. fala bogu da se napokon siri zgrada, doc ce vise furesti, bit ce vise love, susura. Jedino ne znan jeli u planu nova štacija za crne taxiste kad ih vec onoliko ima dole. Jer iovako se tucu dole, gledam neki dan covika rastezu, daj meni kufer, ovi drugi uzima sebi, covik gleda, pripa se ?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8914)

  Oce li doc kakva taxi rulnica na pisti? Mislim da bi to puno znacilo za ubrzat operacije na pisti. Pozdrav svakom projektu za napredak

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3580)

  Ide se u investiciju. Samo me zanima oće li čistačicama narast plaća?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5217)

  Ovo je sramota umjesto da pišete o projektu koji je vrijedan pažnje vi pišete gluposti ovo su naša kaštela sramite se.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6387)

  Je li kome palo na pamet da ta zena koju blatite ima dvoje dice od kojih jedno ide u skolu i zna citat. Zamislite samo da on procita ovo sta mu pisete o materi... Ne triba se na nju ljutit nego na direktora i nadzorni odbor jer su nemoralni i neposteni... ocito im njihovi radnici ne znace nista kad nisu u stanju postovat red i rad...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1224)

  "Ide se u investiciju. Samo me zanima oće li čistačicama narast plaća?"

  kad se ide u investiciju, tribali bi troškovi past, a ne rast.

  oko 3 godina prije
 • zoro (Gost_8340)

  A jada u toj zračnoj luci. Živija san u Kanadi i radija pošteno.Tamo radiš 15 dana probno i ako znaš radit ostaješ stalno ako ne znaš nema boga da ćete uzet ili s lošim preporukama.I uvijek su kanađani imali prednost pri zapošljavanju. Ali ovdje izgleda nije tako .

  oko 3 godina prije
 • stari sezonac (Gost_7174)

  a jeli vi znate da ima nas sta smo 15 i više godina sezonci , i da nas boli nepravda kad je neko ko je jučer dosa bez obzira na porijeklo i sl, ostane odma ,ovo nan je odusak, otrpite i malo se zasramite jer imate zasto, dobit cete placu od 10000 kn i odma ce van bit lakše a mi necemo dobit nista . ovo sta je zadnjih par godina na aerodromu je strasno a ove posebno . pozdrav .zauvik sezonac :)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4110)

  Odgovara: # 410825

  ko to ima placu od 10000? o čemu govoris sinko???? :D:D:D:D

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3846)

  Ivane kambelovac je uz tebe

  oko 3 godina prije
 • zoro (Gost_8338)

  Odgovara: # 410825

  Kada je tako Vama sezoncima onda osnujte sindikat sezonaca i nek Vaš član uđe u nadzorni odbor pa sami odredite nekakav kriterije bilo socijalnog ili nekog drugog kriterija za zapošljavanja.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_162)

  Odgovara: # 410825

  Slažem se došla je priko reda i to nije u redu i drugi rade i daju sve od sebe i ništa ali za ništa sve ovo ona radi i prima dobru plaću a mi sezonu za sezonu pa zavod pa kombinacije a ona radi i napreduje mi ništa plačimo kad smo budale

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6205)

  "a jeli vi znate da ima nas sta smo 15 i više godina sezonci "

  To znači da 15 godin radite samo polak godine i isplati van se više nego radit cilu godinu na drugo misto, je li tako?:D

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8139)

  SDP u zadnje vrime je zaposlija puno svita na aerodromu samo se o tome malo prica jer ka navodno oni nisu takvi;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4588)

  A hdz ka nije

  oko 3 godina prije
 • poDvorNica (Gost_5223)

  i za bit sezonac na aijrpotu poželjno bi bilo jemat ćako veze?? jerbo nemeže svak ni bit sezonac na aijrporu brez dobre priporuke // U doba ovega rata san kao dobrovojac dežura na aijrportu. ajde naka danas U slobodi moja dica rade na aijrportu ili bareko neka metu po aijrportu ka sezonci poput neki od Vas. nebi njanci za sto godin= nikor od Vas gore navedenih nije doša na aijrporto brez dobre priporuke= i još imate obraza pa negodujete = sve brez javnog natičaja se tuntek radi = riba se čisti od glave itd...itd... ;) :( ;) :) ;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5223)

  poDvorNica :) :) :) :) :)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2163)

  Ljudi nema normalnoga posla, jer u RH ništa osin kafića i butiga ne radi. I zato su svi političari napunili uprave, komunalna poduzeća i sve di nije privatnik gazda. Shvatite da nema ni za sve zainteresirane sezonce (čitaj: poznate i rodbinu od zaposlenika aerodroma koji su in veza) mista. Ili organizirajte na kraju sezone tombulu između sebe, pa ko bude ima više sriće, nek ostane.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9322)

  2163 deboto si u pravu :) poDvorNica interesantno ;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1141)

  Lako im se naslikavat i potpisivat ugovore, dok čistačice rade za kikiriki.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1362)

  Čistačice nisu zaposlenici aerodroma već kooperanta koji je izabran po Zakonu o javnoj nabavi, tj. najjeftinija ponuda. Nek njemu pitaju veću plaću.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1538)

  Ma nisan se tija misat ali kad vec pisete onda napisite i neke druge kriterije po kojima se gleda ko ostaje radit npr.
  Bolovanja,urednost,karakter,znanje,...............a bome i opce ponašanje.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij