hren

POGEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI NOVI DIO ZRAČNE LUKE
Direktor Zračne luke Split u Kaštelima, Lukša Novak i predstavnik zajednice ponuditelja  Domagoj Kamenski, jučer poslijepodne u zračnoj luci u Resniku potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji putničkog terminala kaštelanske zračne luke.

Zajednicu ponuditelja čine tvrtke Kamgrad  i Viadukt  iz Zagreba te KFK Tehnika iz Dugog Sela, koji su potpisivanjem ovog ugovora postali izvođači radova na projektu.
Projekt rekonstrukcije i dogradnje težak je, s projektnom i inom dokumentacijom, oko 450 milijuna kuna, a njime će se proširiti putnička zgrada na tri etaže, odnosno na  novih 35.000 metara kvadratnih, čime će se povećati ukupni kapacitet terminala.

-  Zadnjih pet godina imamo rast broja putnika u dvoznamenkastom postotku. U ovoj godini rast je 17 posto. Prema najavama koje mi imamo, za očekivati je da će se rast nastaviti.  E sad, raditi promet tolikog broja putnika i usput graditi neće biti lako. Međutim veselimo se tome i ništa nas neće zaustaviti. Na zapadu postojećeg terminala je prostor gdje će se novi terminal graditi. Dobit ćemo 35 tisuća novih kvadrata putničkog terminala, dobit ćemo novi autobusni kolodvor, novi parking prostor s 50 mjesta za autobuse i 900 mjesta za automobile i bit će izgrađen pješački most. Nova zgrada imat će sve funkcije sadašnjeg terminala, a ovaj sadašnji terminal bit će praktički samo odlazni „gejtovi“ i komercijalni sadržaj – kazao je između ostalog direktor Lukša Novak.

Potpisivanju ovog ugovora nazočio je i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković koji je za projekt kazao da je od strateške važnosti za cijelu Hrvatsku.

-  Svjedočimo jednom velikom događaju i ostvarivanju jednog velikog strateškog projekta za  Split, Splitsko – dalmatinsku županiju, državu. Nakon Zagreba i realizacije izgradnje Zračne luke Dr. Franjo Tuđman i Dubrovnika koji evo ide uspješno, i Split kao drugi hrvatski grad je zaslužio imati zračnu luku koja odgovara potrebama sadašnjeg prometa i primjerenu zračnoj luci koja je druga po broju putnika u državi. Ove godine ostvareno je 2,3 milijuna putnika i mislim da brojke govore da je ovaj projekt neophodan – ministrove su riječi.

Činu potpisivanja nazočili su i župan Zlatko Ževrnja, predstavnici izvođača radova, predstavnici gradova Kaštela, Splita i Trogira, kao i brojni suradnici ministra Butkovića.
Na potpisivanju ugovora moglo se čuti da će radovi će započeti početkom slijedeće, a trebali bi biti okončani 2019. godine.

Radni sastanak s predstavnicima izvođača radova na mostu za Čiovo

Kao što je bilo najavljeno tijekom njegovog prošlog posjeta prije dva tjedna, ministar Oleg Butković ponovno je došao u Trogir na radni sastanak s izvođačima radova na mostu Trogir – Čiovo.

Zbog problema s dobavljačima, tvrtka Viadukt, kao izvođač, dobrano je usporila pa i zaustavila dinamiku radova na izgradnji mosta te je ministar prije dva tjedna od njih zatražio jamstva da će radovi biti gotovi do 15. lipnja iduće godine. U protivnom, kako je tada kazao, postoji mogućnost raskida ugovora.
I dok je ministar s prošlog sastanka izašao ljut, sinoć je novi sastanak, iako znatno duži od  prethodnog, završen u boljem raspoloženju

- Izvođač je iznio glavni koncept rješavanja ovog problema, a mi smo ga saslušali. Glavni nadzorni inženjer i investitor, Hrvatske ceste, ocijenili su da je to realno i moguće. Međutim da bi sto posto bili sigurni u ovo, u sedam do deset dana izvođač će dostaviti te nove ugovore s novim podizvođačima da vidimo što je dogovoreno i treba se onda držati te dogovorene dinamike. Ja nemam razloga da u ovom trenutku u ovo ne vjerujem, ali vidit ćemo za tih deset dana kada navedeni ugovori stignu u Hrvatske ceste i onda se nešto konkretno bude događalo na gradilištu – rekao je novinarima nakon sastanka ministar te naveo kako će u prvoj polovici siječnja još jednom doći i provjeriti što se napravilo tijekom četiri tjedna od ovog sastanka.

Da je sastanak prošao bolje nego prethodni te da su spremni ispoštovati jamstva i završiti most do polovice lipnja slijedeće godine, potvrdio je i predsjednik Uprave Viadukta, Joško Mikulić, navevši razlog problema.

- Konkretan problem je šireg značaja, odnosno stanje čeličanske industrije u regiji. Nama je konkretan problem stvorilo kada je naš podizvođač za čeličnu konstrukciju, tvrtka iz Makedonije zapala u financijske probleme i nije mogla ispuniti ugovor kako je bilo planirano.  Nakon toga našli smo dva hrvatska podizvođača, a sada smo ovaj dio koji je ostao u Makedoniji riješili da se dovrši u jednom od hrvatskih brodogradilišta s kojima ćemo ovih dana potpisati ugovor – rezimirao je Mikulić.

Ovom prilikom ministar je još jednom ustvrdio da će drugi veliki projekt na ovom području, rekonstrukcija brze ceste D8 kroz Kaštela biti dovršen za nešto manje od pet mjeseci, odnosno do 1. svibnja.

Odlazak Cammea iz Splita

Ministar Oleg Butković za svog radnog posjeta Trogiru, komentirao je i aktualnu taksi temu, odlazak taksija Cammea iz Splita. Taksiji tvrtke Cammeo u Splitu su na ulicama bili kratko vrijeme, no unatoč zadovoljstvu korisnika njihovih usluga, radili su protivno zakonskim propisima, zbog čega im je rad službeno zabranjen.

- Ja kao ministar i svi mi u Hrvatskoj moramo poštovati zakonske propise. Ako je netko nelegalan ne može raditi. Nisam protiv liberalizacije tržišta i onoga što je najvažnije, da naši građani plaćaju najmanju moguću cijenu taksi usluge, ali za to se moraju stvoriti zakonske pretpostavke. U tom smislu formirali smo radnu skupinu koja će raditi na postojećoj zakonskoj regulativi i eventualnoj izmjeni koju bi trebalo napraviti da do toga cilja dođe – zaključio je Butković.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij