ADVENTSKI PROGRAM U KAŠTELIMA
Zamjenik gradonačelnika Zoran Bonacin, u nedjelju je zapalio drugu adventsku svijeću, koja predstavlja svijeću ljubavi na vijencu u đardinu u Kaštel Novom, a paljenje svijeće pratile su blagdanske pjesme i služba riječi don Darija Čorića.

Paljenje druge svijeće dio je obilježavanja Adventa kao važnog razdoblja u kršćanskoj tradiciji, a paljenje četiri adventske svijeće na adventskom vijencu tradicija je koja se njeguje u cijelom svijetu. Adventski vijenac predstavlja simbol vječnosti i vjernosti, pobjede i borbe kršćana protiv tame i grijeha, a paljenje svijeća tijekom četiri tjedna najavljuje dolazak Svjetla.

Don Dario Čorić, župnik župe Svetog Petra apostola u Kaštel Novom, ovom je prilikom kazao kako, osim adventskog vijenca kojeg su ove godine izradili učenici i djelatnici škole Braća Radić, poseban adventski vijenac čine svi vjernici koji su se ove večeri okupili i u zajedničkoj molitvi bili dio paljenja druge adventske svijeće, koja se još naziva betlehemska svijeća.
Don Dario je zahvalio organizatorima, Turističkoj zajednici, Gradu Kaštela i udruzi Šušur, kao i svima koji su nastupali u prigodnom programu, te je pozvao sve vjernike da i slijedeće dvije nedjelje nazoče paljenju adventskih svijeća.

A u posebnom programu ove su večeri nastupili Pučki pivači Donjih Kaštela i dječji zbor Ivan Pavao II crkve Svete Majke Terezije na Resniku, pod vodstvom Vlade Badrova. Program je vodila kaštelanska srednjoškolka Paula Veljača.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • Gost_2218) (Gost_2178)

  zašto nebi išla u crkvu. kako ti znaš šta joj je muž i čiji je. al je "anka partizanka" zločinka . ti znaš ko je "špijun i neprijatelj svega hrvatskog" ti pošten a svi drugi kur.iini sinovi. jel ti ideš u crkvu, jel ti pošteno misliš. nebi reka. uostalom i tomac je pod starost spozna boga pa zašto nebi i drugi

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6136)

  uvik iste face ,a nisan do sad bija svijestan da je bog zapovidija užgite sviće i zovite glavešine i manjamuktaroše ,daj oladite malo

  oko 1 godine prije
 • (Gost_119)

  Baš je bilo lipo. Služba riječi don Darija je bila umjerena. Odlično. Zbor je bija najbolji, a Pučki pivači su bili tihi.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7384)

  hvala don dario...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1120)

  Goste 2218 je partizanka je bila isto ka ti drugarice. Obračenici se znaju prikrstit a ti neznaš i prepoznaju se po djelima a ti djela nemaš. nisam spompnja sve ljude nego ljudsku troskot ka šta si ti.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7384)

  bilo bi lijepo kada bi neko dogadanje u kadtelima proslo bez pljuvacine...i to bez iakakva razloga

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1665)

  i pastir se veseli kada se zalutala ovca vrati u stado :)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1223)

  Tko se veseli kada pastiri zalutaju???

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5174)

  Kad će vlast grad okititi...sramota je kad prođeš kroz "grad" jad i čemer

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9222)

  Puno je košta Projekt adventskog vijenca, pa im nije ostalo za kićenje po gradu!
  Neka vladari grada pođu u grad Solin i vide kako je okićen, nije im daleko, možda nešto i nauče!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1533)

  Pohvale gradu, jer ne stvaraju od grada blještavilo u vremenu došašća. Umjesto troškova za blještavilo podjelite poklone skromnim obiteljima.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2096)

  isus se rodio u štalici,kao siromah, a ovi dočekuju njegovo rođenje uz vino, kobasice , treštanje muzike, uz blještavilo svijeća i to zovu advent u božićnom gradu, advent na božićnom sajamu , a sam advent nema veze s ispijanjem pića i žderanjem kobasica. veliki vjernici izokrenuli su sve.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara