ZABAVA UZ KUHANO VINO, SPIZU I DOBRU GLAZBU
Po uzoru na veće gradove u Hrvatskoj i Kaštela će ove godine imati svoj Božićni grad, odnosno kućice u kojima će ugostitelji nuditi hranu i piće, kao i zabavu za svoje sugrađane.

Iako su se dani Adventa i božićnih blagdana u Kaštelima i do sada obilježavali brojnim događanjima, kućice koje će biti postavljene na brcu u Kaštel Starom dodatna su ponuda koju će Kaštelani moći koristiti te u dobrom društvu uživati u zabavi.

- Na poziv Grada Kaštela javilo se sedam kaštelanskih ugostitelja koji će postaviti kućice i u razdoblju od 10. prosinca do blagdana Tri kralja organizirati ugostiteljsku ponudu i zabavu za sve posjetitelje.
Grad će u tom razdoblju svake subote, osim na Staru godinu jer se doček na otvorenom do sada nije pokazao posebno zanimljiv Kaštelanima, organizirati nastupe popularnih bendova. U ostalim danima sami ugostitelji osmislit će taj zabavni dio programa – kazala je pročelnica za društvene djelatnosti, Sandra Zokić.

Ugostitelji su se sami pobrinuli za nabavku kućica, a Grad će im osigurati potrebnu infrastrukturu te se brinuti o izgledu brca. Najam, koji će ugostitelji platiti gradu za korištenje prostora i infrastrukture ove godine iznosi simboličnih 500 kuna.
Ako se ovaj, kako su ga nazvali, pilot projekt, pokaže zanimljiv Kaštelanima, prema najavama nadležnih slijedeće godine razmatrat će se mogućnost lokacije s većom površinom ili će se, budući da Kaštela nemaju jedan zajednički centar, Božićni gradovi organizirati po kaštelanskim naseljima.

Osim Božićnog grada i gastronomskih te glazbenih i zabavnih događanja u njemu, u Kaštelima ovog Adventa i tijekom blagdana neće nedostajati ni drugih manifestacija.

- Tu su tradicionalni koncerti naših glazbenih društava Biranj i Zrinski, tradicionalni koncert Neverinki na blagdan Tri kralja, tu su i blagdanska događanja koje organiziraju Gradska knjižnica te Muzej grada Kaštela, kao i druga događanja u organizaciji kaštelanskih udruga diljem grada. Sve će započeti dolaskom svetog Nikole i to u knjižnicu u Sućurcu te na brce u Kaštel Lukšiću, gdje posljednjih nekoliko godina pripreme zanimljiv program za doček ovog sveca koji daruje djecu. Ovom prilikom pozivam sve da nam se pridruže na događanjima, koje ćemo svako pojedinačno na vrijeme najaviti – poručila je Zokić.

Božićni grad ubrzao donošenje Odluke o dozvoljenom prekoračenju buke

Organizacija Božićnog grada, kao i neka druga događanja u Kaštelima, bila su razlog što je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena Odluka o lokacijama i prekoračenju dopuštene buke prilikom održavanja javnih skupova i priredbi na otvorenim površinama.

Prema toj Odluci, prekoračenje dopuštene buke dozvoljeno je na portu i brcu u Kaštel Starom, području Gabina i Igrišća u kaštel Štafiliću, brcu i prostoru južno od perivoja Vitturi u Kaštel Lukšiću, glavnom dijelu rive i Sokolani u Kaštel Sućurcu, brcu, Tikvarinu i prostoru istočno od crkve u Kaštel Kambelovcu, prostoru Giričića i Opatičinom trgu u Kaštel Gomilici te đardinu, brcu i prostoru ispred gimnazije u Kaštel Novom.

Odlukom je predviđeno i da se na tim lokacijama elektroakustički i akustički uređaji prilikom javnih skupova radnim danom mogu koristiti do 24 sata, a vikendom, odnosno s petka na subotu i sa subote na nedjelju mogu koristiti do 2 sata.
Isto tako Odluka donosi i ovlasti nadzora, kao i kazne predviđene za nepoštivanje njenih odredbi.


KOMENTARI:

Stari Komentari (35)

 • (Gost_2107)

  Vidila žaba da se konji kuju pa digla nogu

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7332)

  napokon da se nesto desava!!!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5135)

  Bravo!

  oko 1 godine prije
 • 1950 (Gost_3709)

  Ludilo samo nek gazda jaguara razmisli oće li puštat cajke jer mu to neće proć ako mu grad pusti mi nećemo.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9215)

  Budite originalni u idejama, nemojte kopirati druge, jer originalnošću ideje dovodite goste iz šire okolice. Jedan od prijedloga ideje Božićno selo, jer grad Kaštela nema gradske atribute u urbanističkom i kulturnom smislu kao što imaju bliži gradovi.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5439)

  Eto ima se orginalna ideja na badnjak rokeri..a u vecim gradovima i manjim oko nas..klape bozicne pkesme..napjevi..eto mi ovi put orginalni..

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5439)

  Kolendavalo se nasim kalama..a sad ce rock kolendavat..zvucan nam gradonacelnik i dogradonacelnik ..moderni mladi ljudi...blago se nami

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7147)

  Bravo

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5126)

  Puknit cu od smija hehe haha bice lokalni setaci koji moraju proc tim putem. Triba zivit cilu god a ne samo za blagdane

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5439)

  bozicni grad bez bozicnog znakovlje..a katolika ..tako nebi ni bivsi distem odradio..kucice znak bouoca lipo lipo..

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5192)

  Bit će tamo nikoga,a možda ni njih

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5153)

  Gosti 5126, 5439 i 5192. Ne budite negativni. Vrlo je pohvalno, šta se tako nešto organizira u Kaštelima. A vama nitko ne brani ostat doma i gušit se u svojoj grinti.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5439)

  novitet kastela rock na badnju vecer..lipo...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_150)

  Triba li radne snage?:):):)

  oko 1 godine prije
 • domači (Gost_5580)

  Grad nije okićen .Izgleda tužno i napušteno .Žalostan sam .

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2107)

  (Gost_5439)
  novitet kastela rock na badnju vecer..lipo..

  .to sigurno neprijatelji svega hrvatskog organiziraju. nekad smo pivali u sve vrime godišća po štradan ,nije nan tribala nikakva muzička pratnja ,a sad velikin katolicima tribaju trzije i drugi zabavljači. da je narod sada ka šta je bija nekad nebi van niko doša. od božića pravite arlekinade.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5439)

  ma ko jos kiti grad..to je zaostalo..rock and rock=bozic

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5192)

  Ma najboje za Badnju večer puštat borbene pisme,kao npr. Padaj silo i nepravdo,Internacionalu,Merjane,Merjane,Oj Mosore,Mosore.Neka bude kao nekad u stara dobra vrimena,kad se Božić štova,slavija doma sa svojin najbližin,a ne ka danas činu monade i paštroć.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5192) (Gost_2107)

  u pravu si. božić se štova krščanski ,ali nisu odzvanjale borbene pisme selon. barem ne u novome od onog rata na dalje.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4157)

  ajde dežurni kritićari dogovorite se, triba li grad okitit već za dan republike ili na Badnjak.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2129)

  "Grad nije okićen ."

  kako nije? Je, eno u centru grada je sve okićeno.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1095)

  okitite selo da se ne vidi da su ljudima prazni takujini

  oko 1 godine prije
 • (Gost_470)

  Super, bravo!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4010)

  Kome ne paše neka sjedi doma,kome paše neka uživa i svi zadovoljni.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1095)

  tribali bi se kaštelani organizirat i slavit božić kako su slavili njiovi stari,a ovi novodošli neka slave po svoju. kako pravoslavci ne činu makakade za svoj božić već slavu po svoju kako su in stariji slavili i svaka in čast.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8176)

  za slavit Božić po starinsku falu kaluncini

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1136)

  onda nije bija problem napravit kaluncin i tondin. dica su imala i važe sa garburom.najžalosnije je kad pojedini "učeni" kažu na splitskoj okičenoj rivi da je super jer da se osijeća " duh božića" dotle smo došli sa novom vjerom

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4130)

  Kako nije drad okićen, ko to kaže....prenakićen je šahtama ha ha ha .....je neko pere lovu

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2221)

  "pojedini "učeni" kažu na splitskoj okičenoj rivi da je super jer da se osijeća " duh božića" dotle smo došli sa novom vjerom"

  Je li duh Božića vonj baruta možda? I zašto bi bija isključivo vezan za vjernike i vjeru?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6103)

  zašto spominješ vonj baruta. jel da opravdaš ovaj cirkus trgovački.

  oko 1 godine prije
 • Gost7354 (Gost_4859)

  Dobra ideja nek se nesto ikod nas dogadja.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2221) (Gost_2178)

  za šta ti vežeš " duh božića" šta on tebi znači ,šta predstavlja?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6211)

  Duh Božića su popusti, kuvano vino, lipe ženske gujice i noge, zatim bakalar&Coo, a potom i pečeni prasac, neko preferira tuku, lipo vino, slatko,... E, da, zaboravija san: i ponoćka s petardama. Ugodna zabava i na dobro van doša božićni duh.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2096)

  To je moderni duh Bozica

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7227)

  Bravo Sandra naša, neka se neko siti da nimo selo- postajemo grad.Treba pogledati i preko ceste prema Kozjaku. Tamo je puno ljudi, abiće i više, jedva čekan da se manifestacija prenese na ostale kotare...:):):):)

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara